2012.09.12. 09:41          



Karl-Erik Böhn páholyból vállalja a felelősséget

A norvég csodaedző - akiről tavaly nyári érkezésekor olyan szuperlatívuszokban írtak, mintha egyenesen más bolygóról érkezett volna kis hazánkba - újabb kompromisszumot kötött. Mondhatnám úgy is, megint felrúgott egy előzetesen lefektetett megállapodást. Most éppen a Győr és a Ferencváros válogatottjairól mondott le egy-egy nemzetközi torna alkalmával.

Böhn Karl-Erik_blog_MOB_1.jpg

     Érdekes figyelni a szakemberrel kapcsolatos hangulatváltozást. A sportnapilap legutóbbi írásában már nyoma sincs annak a korábbi, feltétlen csodálatnak, amely minden egyes sorból szinte sütött Böhn úr felé, akit jómagam csak Böhn bácsiként emlegetek. Szóval a bácsi már eddig is elég sok, vitatható dolgot elkövetett, a szerződése pedig 2016-ig szól...Van még ideje újabb bravúros dolgokat kitalálni.

     Amikor annak idején merészeltem megkérdezni Vetési Iván úrtól, az MKSZ elnökétől, hogy mire ez a nagy bizalom, és hogyan fogják kontrollálni a mestert, mindössze indignálódott hangú, szűk félmondatot kaptam. Azóta pedig bejött néhány szarvashiba.

Például a németek elleni, idegenbeli visszavágón Böhn végig ültette a kispadon a kezdő hetes tagjait, akik közelről nézték, hogy vernek el bennünket elég megalázó módon.

Vetési Iván_MOB.jpg

     A Győr élére történt kinevezése is egy kisebb világszám volt. Miután Vetési úr közölte, főállású kapitány kell nekünk, pontosan két hónappal később már katapultált is Böhn az ETO kispadjára. A magyarázat szerint ő tudja megoldani legjobban az ottani feladatot, ami kimondva is a BL-megnyerését kellett volna jelentse. Láthattuk a nagy hadvezért, miként nézte közelről mindkétszer a hatvan percet és hogyan vesztette el háromgólos előnyről a kisebbfajta világválogatottunk a montenegróiak ellen a legrangosabb európai kupát. Azt, amelyikre hosszú évek óta a Győrt tartják a legesélyesebbnek. Miért, miért nem, most sem sikerült. Böhn pedig - legalábbis nyilvánosan - még egy ejnye-ejnyét sem kapott.

     Arról ne is beszéljünk, mi lett a magyar nyelv elsajátításával. A győriek most kettős nyelvképzésre kellene járjanak, hiszen a válogatottnál Böhn angolul dirigál, az új spanyol edző Győrben pedig feltehetően saját anyanyelvén.

     Még szerencse - írja a sportnapilap -, hogy a szerbiai Eb sehova nem kvalifikál. Ettől azért még illene jól szerepelnie válogatottunknak. Attól függetlenül, hogy Karl-Erik Böhn kitölti-e 2016-ig a szerződését, vagy sem.  


süti beállítások módosítása