2012.08.22. 21:09          



Az olimpiai ötödik hely nem tett jót az árfolyamoknak

Olvasom a hírek között, hogy Kemény Dénes nem szívesen ülne más válogatott kispadjára, és turista sem szeretne lenni. Majd alább arról is tudomást szerezhettem, hogy az ősz folyamán eldől, mi is lesz Kemény Dénes sorsa.

Hogy miről fognak esetleg hónapokon keresztül és visszatérően tárgyalni a szövetség illetékesei Kemény Dénessel, aligha nehéz kitalálni. Nyilván a föníciaiak által feltalált, boldogító eszközről lesz szó – mi másról is lehetne? Erről jut szembe, már a tavalyi bajnokság derekán többen is felemlítették a sportág belső köreiből, hogy a magyar vízilabdázásban 2012. őszétől bizonyosan soványabb idők jönnek, mint voltak korábban. Lejjebb kell szállni az igényekkel, mert különben az egész sportág könnyen csődbe mehet.

Hogy ez az egyes emberek esetében mit jelent, nem tudom. Még az is előfordulhat, hogy néhányan többért szerződtek el a 2012/13-as évadra, mint korábban. Ettől függetlenül nagy valószínűséggel igaz lesz ez a kulisszák mögül érkezett információ, miként az is nagyon valószínű, hogy a férfi válogatott által a londoni olimpián elért 5. hely sem feltétlenül emeli a sportágban és a sportágból élők árfolyamát.

Persze Kemény Dénes egyedülálló helyzetben van, hiszen a háromszoros aranyérmes csapat megformálása és sikerekre vezénylése az ő nevéhez kötődik. Nyilván ennek megfelelően teszi is majd elég magasra a mércét.

Azt pedig, hogy mennyi lesz a végösszeg, persze mi, magyarok még véletlenül sem tudhatjuk meg. Elégedjünk meg azzal, hogy a nyugati sztárok és sztáredzők fizetéseiről gyakorta fillére fontos információink vannak... 


süti beállítások módosítása