2013.03.27. 06:35          



Gyógyulófélben van Rakaczki Bence

Rakaczki Bence, a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatának leukémiával küzdő 19 éves kapusa megnyerte egészségéért folytatott meccsét, most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó - ezzel a sporthasonlattal élt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján Miskolcon.

    A professzor - aki egyben a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztályának vezetője is - úgy fogalmazott: a sikeres csontvelő transzplantációt követően Rakaczki Bencét "otthonába bocsátották".

    Elmondta azt is: mindeddig a fiatal sportoló felépülése érdekében nem tájékoztatták a médiát a gyógykezelésről, hogy "nyugodt legyen a légkör".

    Közlése szerint Rakaczki Bence az elmúlt év novemberében került az osztályra a "leukémia egy sajátos és nehezen kezelhető formájával".

  A kemoterápiás kezelést követően csontvelő átültetésen esett át a fiatalember, egy amerikai őssejt-bankból, megfelelő donortól származó sejteket ültettek be neki - mondta Nagy Kálmán, hozzátéve: a beavatkozástól már több mint ötven nap telt el, a vizsgálatok alapján pedig nem találtak olyan sejtet, amely az eredeti betegségét létrehozta.

    Bence fizikai állapota jó, a beültetést is jól viselte, így mindenki abban bízik, hogy ismét a DVTK kapujába állhat - mondta Nagy Kálmán, megjegyezve azt is: kezelése idején az osztály dolgozói egy futball-labdát is sterilizáltak neki.

    Rakaczki János, a kapus édesapja a sajtótájékoztatóján azt közölte: fia lélekben megerősödött, sokat olvasott, és rajta keresztül is köszöni mindenkinek azt a külföldről és belföldről érkezett számtalan támogatást, buzdítást, amelyet felépülése érdekében kapott.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása