2012.05.26. 00:28          



1948-as, londoni olimpikonjaink is ott voltak a hagyományos  ünnepségen

 

A zuglói Csanádi Árpád tizenkét évfolyamos iskolában mindig kitalálnak valami újat. Így történt ez pénteken is, amikor a hagyományos, évenkénti ünnepségüket tartották.

Csanádi120525_4_Csanádi Árpádné_Rabi Ferencné.jpg Az idei meglepetések sorában említést érdemel, hogy ez alkalommal nem csak a méltán világhírű sportdiplomata, Csanádi Árpád özvegye jött el, hanem az egyik fia és annak két leánya is. A megszokott sorrendet is felborították, így 2012-ben a Csanádi dombormű megkoszorúzása után az iskola épületében található többi domborműnél is megtartották a szokásos megemlékezéseket.

Csanádi120525_9_emlékezés Schlegel Oszkárra3.jpgÍgy koszorúztak az iskola megálmodójának, Schlegel Oszkárnak az emlékhelyénél, Deák Ferenc („Bamba”) domborművénél is. Az egyik emeleti folyosón lévő szekrénynél a magyar származású, Ausztráliába sodródott Csárdás-Kyriacou Katalin emberi nagyságát, kivételes segítőkészségét méltatták. Egyben köszönettel fogadták az adományozónak a 2000-es olimpián használt egyéni felszerelését, ruházatát.

 Az időjárás jóvoltából az udvaron folytatódott az ünnepség, mégpedig Rabi Ferencné igazgatónő beszédével, amelyet az iskola növendékeinek sportbemutatói, illetve az évenkénti kitüntetések átadása követett.

Az ünnepségen ott voltak számosan az 1948-as, londoni olimpián szerepelt magyar olimpikonok közül. Így többek között a legidősebb, itthon élő olimpiai bajnok, a tornász Köteles Erzsébet, az ezüstérmes tornásznő, Perényiné Weckinger Edit. a bronzérmes evezős, Zsitnik Béla, az öttusázó Szondy István és a kosárlabdázó Zsíros Tibor is.

Csanádi120525_15_öt 1948-as részvevő.jpg

 

 

süti beállítások módosítása