2012.05.01. 19:51          



Simon Béla még óvatos, Galambos Péter az óriások közé készül

evezés_SimonBéla_MolnárDezső_JuhászAdrián.jpgA szegedi Simády Béla Nemzetközi Regattával végképp beindult az evezős szezon. Most már gyors egymásutánban következnek a fontos események. Szerdán Belgrádba, az idény első Világ Kupa fordulójára utazik a magyar válogatott. Az eddigi tapasztalatokról a mob.hu Székely Balázs, megbízott szövetségi kapitánynál érdeklődött.

„Egyértelművé vált - amire én már ősztől számítottam -, hogy a Varga Tamás - Hirling Zsolt (VVEC, BSVSC) kettős a legjobb a könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében - summázott Székely Balázs. „Túl azon, hogy meggyőző fölénnyel, 12 másodperces előnnyel nyertek a másodikként célba érkezett Matyasovszki Dániel - Pozsár Bence (Szeged VE EDF Démász) duó előtt, az is nagyon sokat nyom a latba, hogy Hirling tud súlyt adni Vargának, ami számára a nagy fogyasztás helyett az életet jelenti.”

„Bár Hirling több évet kihagyott, teljesítette a Vasembert, ami tökéletes állóképességet bizonyít. Így megkülönböztetett figyelemmel várom belgrádi szereplésüket, ahol egyébként nem kell csúcsformában evezniük. Arra majd Luzernben, az olimpiai pótkvalifikációs versenyen lesz szükség.”

- A Simon Béla - Juhász Adrián (Tisza EE) kormányos nélküli kétevezős viszont már tavaly megszerezte a londoni indulás jogát...    

„Simon Bélának márciusban operálták a térdét, így neki még óvatosan kell adagolnia a terhelést. Juhász Zágrábban elindult egypárban és bíztatóan lapátolt. Szegeden már együtt és jól eveztek.”

- Ha már egypár, akkor hol tart a legjobb magyar, Galambos Péter (VVEC)?

„Váci büszkeségünk szerintem, rendkívül jól evez. Örülök annak, hogy sikerült rávenni őt: könnyűsúlyú létére induljon el - amolyan szakmai kirándulásként - Luzernben, a normálsúlyúak olimpiai válogatóján. Őt ott csak kellemes meglepetés érheti azon túl, hogy megméreti magát: mit ér a maga 72 kilójával a 100 kilós óriások között. Neki a jó eredményt a nem olimpiai számok világbajnoksága hozhatja meg.

- Az öt felsorolton kívül kik utaznak még a szerb fővárosba?  

„További két női páros. Könnyűsúlyban Hajdú Zsuzsanna csepeli klubtársával, a sokat fejlődött Kabódi Erzsébettel ül egy hajóba, a normálsúlyúaknál pedig a Gyimes Kriszta (Danubius NHE) - dr. Szabó Katalin (VVEC) egység próbálhat szerencsét.

süti beállítások módosítása