2012.04.17. 09:58          



Postás12_5_MagyarZ_RostásG.jpgBorotvaélen táncoltak - most ismét szebb évek várnak rájuk




Óriáscégek, egykori támogatóik (Magyar Posta, Magyar Telekom, Antenna Hungária) ellen jogerősen megnyert pert ünnepelt hétfőn székházában a Postás SE egykori sportolói, vezetői és egyszerű tagjai körében.
Az immár 113 éve, sikerekben gazdag múltra visszatekintő sportkör elnöke, Rostás Gábor egy egyre fokozódó nehézségekkel terhes évtizedről számolt be, amely különösen 2007 után lett igen viszontagságos időszak számukra. Miután korábbi támogatóik elzárták a csapokat, s a terület elhagyására szólították fel őket, valóban borotvaélen táncolva, rendkívüli takarékossági intézkedések közepette élték lehetőségekben egyre szűkülő életüket.
 

A távozásra történő felszólítás egyetlen célt szolgálhatott volna: a sport újabb területről való kiszorítását, illetve az „ingatlancápák” további terpeszkedését. A Postás SE sportolóinak, a Róna utcában sportoló iskolák tanulóinak, a szabadidősport rendezvények részvevőinek hatalmas szerencséjére Rostás Gábor személyében egy valóban küzdőképes elnök szállt szembe a milliárdosokkal. A polgári bíróság 2010-ben így is - minden igyekezet ellenére! - először távozásra szólította fel a Postás SE közösségét, s csak a Fővárosi Ítélőtábla megújított eljárása hozta meg első-, majd másodfokon is a továbbélést jelentő, pozitív döntést.
 

Bár az ellenfélnek még van némi jogi lehetősége a kellemetlenkedésre, az idő immár a Postás SE-nek dolgozik. Ez érződött ki a visszafogottan, de optimistán tervezgető elnök szavaiból is. A versenysport újbóli felfuttatását, s ezzel párhuzamosan a szabadidősport erőteljes fejlesztését kívánja. Terveik megvalósításában számít a zuglói Önkormányzat támogatására is. Amennyiben pedig a kártérítési pert megnyerik, úgy eljöhet az ideje a fejlesztéseknek is.
 

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Jónyer István világbajnok asztaliteniszező, Börzsey János Európa-bajnoki ezüstérmes asztaliteniszező, Asztalos István mesteredző, Draskóczy Imre, a női tornász válogatott kapitánya és Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára is.

 

süti beállítások módosítása