2012.03.18. 10:04          



Ilyés Ferenc_dresszben.jpgA Veszprémnek mészárlás helyett játszania kellene

A spanyol vendégjáték tulajdonképpen jól sikerült az MKB Veszprém férfi kézilabda együttese számára. A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutásért zajló, oda-vissza mérkőzés első fele 31-28-as spanyol sikert hozott ugyan, de történhetett volna ez egészen másként is. A Veszprém ugyanis már 25-21-re is vezetett a második félidő közepe táján...

Három gól hátrányt behozni - ez igen gyakran sikerülni szokott a visszavágón. Ráadásul a Veszprém játékosanyaga legalább olyan jó, mint a Leoné, de talán megkockáztatható: egy árnyalattal még jobb is. Más kérdés, hogy azért van ennek a meccsnek olyan hozadéka is, amiről nem lehet nem beszélni. Ez pedig a nem ritkán durvaságba átcsapó védekezés.

Ha a macedón bírók nem oly nagyvonalúak, Sulicnak már a meccs legelején minimum két percet kellett volna kapnia, de a végleges kiállítás sem lett volna hatalmas tévedés a sípos emberek részéről. Sulic a meccs végéig ugyan meg-megúszta, ám a hajrában csak összejött neki a piros lap. A másik pirosat a nagy pofonok dolgában ugyancsak jól álló Ilyés Ferenc (képünkön) kapta, mégpedig indokolatlanul! A hatalmas felütést ugyanis Terzic osztotta ki - így viszont Ilyés vitte el a balhét.

Nagy kérdés, Veszprémbe milyen stílusban fütyülő bírók érkeznek majd? Amennyiben ugyanis a tisztátalan játékot jobban fogják büntetni, mint azt Leonban tették kollégáik, úgy erre a Veszprém ugyancsak „ráfázhat”. Ám még a bunyónál is többet jelenthet, ha a magyar kaput védők jobb százalékban hárítják a lövéseket, mint tették ezt Leonban. Alilovics feltétel nélkül, első kapusként történő, ismételt szerepeltetése egyre vastagodó kérdőjel, hiszen Fazekas most már visszatérően és egyértelműen jobban véd nála.

A Veszprém - szögezzük le ismét! - elvileg jobb riválisánál. Hogy ezt miként lehet realizálni egy hét múlva, az már egy igazi találós kérdés. Nagy valószínűséggel amelyik együttesnél előbb kezd el sorozatosan védeni az éppen pályán lévő kapus, annak ugrásszerűen megnő az esélye a végső győzelemre, a továbbjutásra.

jochapress.blog.hu

süti beállítások módosítása