2012.10.05. 06:37          



Vízilabdázóink ismét indulnak a Világligában

Október 31.-én kezdődnek meg a selejtezők a vízilabda világligában, amelynek küzdelmeibe – hosszabb szünet után – a magyar férfi válogatott, ismét bekapcsolódott.

   Európából, 11 vagy 12 csapat indul ezen a mérkőzéssorozaton. A bizonytalanság oka, hogy Macedónia nemzeti együttes, nem biztos, hogy valóban ott lesz a rajtnál. A csoportbeosztás azonban, még az ő nevezésükkel készült el. Ennek megfelelően az „A” jelű négyesbe Görögország, Törökország, Horvátország és Montenegró kapott besorolást. A ”B” csoportban Németország, Spanyolország, Szerbia, valamint az egyelőre még vacilláló Macedónia neve olvasható. A „C” csoportban, Magyarország ellenfele lesz a világbajnoki trónon ülő és olimpiai ezüstérmes Olaszország, az ötkarikás játékokon szerepelt Románia, valamint a hajdan nagy csapatnak számított, Oroszország.

Az már biztos, hogy a magyar válogatott október utolsó napján, Romániában kezdi meg a selejtezősorozatot. November 3-án azonban, Magyarországon fogadjuk Itália válogatottját. Azon a meccsen, már Bendek Tibor és Mátéfalvy Csaba ül majd, a magyar együttes kispadján, munkájukat azonban Dr. Kemény Dénes tervei alapján végzik, akinek a szerződése december 31.-én jár le.

Az azonban csak röviddel ezelőtt vált véglegessé, hogy Székesfehérvár lesz az összecsapás házigazdája. Cseppet sem véletlenül, hiszen Fejér megye székhelye igazi sportváros, menő labdarúgó, jégkorong, kosárlabda és kézilabda csapattal, nemzetközi hírű öttusa szakosztállyal. Ám a testmozgás településén, a vízilabda is hatalmas népszerűségnek örvend. Ezt bizonyította, az idén januárban ott lebonyolított VOLVO Kupa is, amelyen Kanada, Németország és Olaszország legjobbjai vettek részt, és aminek mindhárom napján zsúfolásig megtelt a Csitáry uszoda.

(Forrás: MVLSZ)

 

 

 

süti beállítások módosítása