2013.03.13. 08:18          



Mi lesz a BVSC-vel?

Rendkívüli ülést tart a XIV. kerület képviselő-testülete csütörtökön a BVSC-Zugló térítésmentes átvételéről. Az önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a képviselők korábban egyetértettek a sportegyesületnek otthont adó földterület, a létesítmények és a vagyontárgyak - vagyis mintegy 6 milliárd forint értékű vagyon - térítésmentes átvételében, azonban a legutóbbi testületi ülésen nem kapott többséget a javaslat.

    A közlemény idézte Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint a kerületnek szüksége van a többezres kihasználtságú sportlétesítményre, az átvétellel megoldódnának Zugló uszodagondjai, bővülnének a sport- és szabadidős lehetőségek. A komplexum felújítási költségeit a vállalkozások társasági adóalapjából leírható sporttámogatásokból - vagyis a TAO-ból - fedeznék, az üzemeltetést a klub állná, így pluszköltség nem terhelné a kerület kiadásait, sőt a pálya hasznosításából bevétele lenne.

    A BVSC-Zugló önkormányzati átvétele érdekében a sportklub vezetése és sportolói petíciót adtak át kedden az önkormányzatnak, amelyben több mint 7000 aláírás szerepelt. A dokumentumban arra kérték az önkormányzatot, hogy korábbi döntésük felülvizsgálatával tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az egyesület hosszú ideig fennmaradhasson. Kiemelték: az önkormányzat beavatkozása nélkül egyebek mellett 102 év, 25 olimpiai, 34 világ- és 36 Európa-bajnok eredménye, csaknem 1500 él-, verseny- és szabadidős sportoló célja válhat semmissé.

    Papcsák Ferenc erre úgy reagált: mindent megtesz annak érdekében, hogy a képviselő-testület megszavazza az átvételt. A kerületvezető szavai szerint Zuglóról és a zuglói emberekről van szó, ami politikai érdekeken felül áll. Utalt arra is, hogy az önkormányzat által indított konzultációban eddig több százan nyilvánították ki, hogy az átvételt támogatják.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása