2013.02.10. 21:18          



Nerea Pena elvesztése után Dajka Bettina is villogott

Úgy látszik, az erőn felül teljesítő Ferencváros-Rail Cargo Hungária női kézilabda csapatából minden Bajnokok Ligája mérkőzésen „kitermelődik” egy extra teljesítményt hozó játékos. Így volt ez korábban, az idegenbeli, a román Valcea elleni összecsapáson is, ahol a spanyol vendégjátékos, Nerea Pena volt a legjobb ember, most pedig a Zvezda Zvenyigoroddal Dabason megvívott meccsen Tomori Zuzsanna érdemelte ki ezt a minősítést.

     A mérkőzést megelőzően a Ferencváros táborából bizakodó hangok érkeztek a külvilág számára. Mondhatni, általános volt a vélemény, hogy ezt az összecsapás meg lehet nyerni, valószínűsíthető a két pont. S a találkozó így is indult, hiszen a Fradi rendszeresen vezetett. Annak ellenére is, hogy a rendkívül magas védőfallal rendelkező oroszok kapuját Penának most csak egyszer sikerült bevennie.

Pena Nerea_MOB.jpg

                                                   Nerea Pena ismét hosszú időre harcképtelen lett   

Ez nem tűnt perdöntőnek, hiszen a játék jól ment, a nagy iram és a jelentős magasság- és testsúlybeli fölényt a ferencvárosiak lelkesedéssel és mozgékony támadásokkal kompenzálták. A színvonal nem volt eget verő, a küzdelem annál nagyobb. A nagy adok-kapokban alig tíz perc elteltével már 11-8 is volt az FTC javára.

     Négy, majd egygólos vezetés után Pena rosszul lépett a térde ismét megsérült, hordágyon vitték le. A Zvezda pedig egyenlített. Ettől kezdve kapott igazán főszerepet az oly sokszor megcsodált „Fradi-szív”. Pena kiválása után Dajka Bettina került a pályára, aki az első félidőben még rendkívül lámpalázasnak bizonyult, szünet után viszont számos bravúrt mutatott be.Tomori Zsuzsanna_blog.jpg

                       Tomori Zsuzsanna mindig ilyen kemény védekezéssel találja szemben magát

     A főszerepet ez alkalommal ismét Tomori Zsuzsanna alakította. Nem elég, hogy a védőfalban Szucsánszkival, Cifrával és Szamoránskyval óriási munkát végeztek, hanem a góllövésben is párját ritkító dolgokat vitt véghez. Mindent elkövetett a lövőhelyzetek kialakításáért, ha pedig lövéshez is jutott, alig tévedett. Tizennégy alkalommal vette be a vendégek kapuját, akiknek portásai tehetetlenek voltak vele szemben. Ismét bebizonyosodott, hogy amikor Tomori a játékkal törődik, s kizárja a külső körülményeket, extra teljesítményre képes. Mellette egyénileg az ekkora feladattal most először megbízott Dajka érdemel kiemelést annak hangsúlyozása mellett, hogy ismét a csapatmunka diadala volt a második játékrészben különösen nehéznek tűnt csata megnyerése.  

     Mire számíthatunk az újabb oszlopos tagját elvesztett Ferencvárostól egy hét múlva, a szlovén Krim Ljubljana ellen? Az immár kritikus szintre süllyedt játékosállomány ismeretében csak mérsékelt optimizmus ajánlatos. ami persze nem jelenti azt, hogy nem születhet újabb bravúr a dabasi oroszlánbarlangban, ahol az FTC eddig még valamennyi európai kupameccsét megnyerte!

 

 

süti beállítások módosítása