2013.01.19. 23:39          



Egri és fővárosi győzelmek a Floorball Diák Olimpián

Régen voltak ennyien a Körcsarnokban, mint szombaton. A látogatottság oka: ott rendezték meg a Magyar diáksport Szövetség által a 2012/2013-as tanévre kiírt Floorball Diák Olimpia döntő mérkőzéseit. Hat korosztályban, a fiúk és a lányok legjobbjai is összemérték tudásukat. (Az előcsatározásokra 288 fiú, illetve 146 leány csapat nevezett!) Korcsoportonként nyolc-nyolc tanintézmény képviselői léphettek a jégkoronghoz hasonló palánkkal körülvett három, egymás melletti pályára.

Floor_MOB_1.jpg

     Az első bandy mérkőzésre 1875-ben került sor. Az 1952-es téli olimpián bemutató sportágként szerepelt, el is fogadták, mégsem került soha fel a téli játékok műsorára.

A nemzetközi szövetség (IFF) 1955-ben alakult, mára 25 tagországa van. Magyarország 1988-ban alapította saját szövetségét. Mára a férfiaknál már I., II. és III. osztályban zajlanak a küzdelmek, a nőknél még csak az NB I. működik.

Floor_MOB_2.jpg

 Floor_blog_nagyok a megnyitón.jpg

  A látottak alapján komoly jövője van a pályán 3-3 játékost foglalkoztató sportágnak, amelyben kapus nincs és folyamatosan lehet cserélni. A legidősebbek, a VI. korosztály tagjainak küzdelmeivel kezdődött monstre program szünetében került sor az ünnepélyes megnyitóra.

  A versenyeket a Himnusz eléneklését követően Tóth Zoltán, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai elnökhelyettese nyitotta meg. Hangsúlyozottan szólt a testnevelés és a sportolás jelentőségéről és arra is felhívta a diákok figyselmét, hogy a kiemelkedő sportteljesítményeket az országgyűlés határozata értelmében a felvételi vizsgáknál plusz pontokkal is honorálják.

Floor_18.jpg

   Ezután Németh Miklós, az 1988 óta működő Magyar Floorball Szövetség elnöke is üdvözölte a megjelenteket.

Floor_19.jpg

Több órás csatározásokat követően sor került az első eredményhirdetésekre is.

Floor_MOB_4.jpg

     Az első játéknapon egyébként a VI. korcsoportban zajlottak a legizgalmasabb összecsapások, amelyek végén a lányoknál a Neumann János Középiskola (Eger), a fiúknál a Városmajori Gimnázium(Budapest) tanulói vehették át a győzteseknek járó érmeket és jutalmakat. Floor_MOB_3_lányok, VI..jpg   

 

süti beállítások módosítása