2012.12.19. 01:15          



Bemutatták a Kiss Lászlóról írt könyvet

Vasárnap tíz éremmel zárt Isztambulban, a rövidpályás Vb-n a magyar úszó válogatott - kedden pedig sajtótájékoztató köszöntötte legjobbjainkat a Margitszigeten. A másik aktualitást a Kiss László szövetségi kapitányról készített, az Edzőfejedelem című könyv bemutatása jelentette.Úszók1212_10_élversenyzők.jpg

     Az újabb négy évre megválasztott MUSZ-elnök, Gyárfás Tamás az egész év sikereit, az 59 érmet méltatta. Kiemelte a májusi, debreceni Eb-n megszerzett 25 magyar érmet, s természetesen nyomatékosította a londoni két aranyérmet és egy bronzot is.

     A legeredményesebb rövidpályás részvevők is megjelentek és mindannyian szóltak is néhány mondatot. Az esemény női legjobbja, Hosszú Katinka lett két-két arany-, illetve ezüstérmével és egy harmadik helyezéssel. Az ugyancsak aranyérmes Gyurta Dániel is nagy tapsot kapott.

    Témát jelentett Magyarország esetleges pályázása a 2021-es
világbajnokságra. A magyar jelentkezést határidőn túl is elfogadják, ha meglesz a kormánygarancia.Úszók1212_Kiss László_könyv_címoldal.jpg

     A 72. születésnapját Isztambulban ünnepelt Kiss Lászlóról itt mutatták be „Az edzőfejedelem” című művet, melyet Csurka Gergely írt a többek között hat olimpiai címben részes mesterről.

     A sajtótájékoztató kiemelt témája volt a jövő év „legsportosabb és legvizesebb eseménye”, azaz a Magyar Úszás Napja is, amelyet június 22-én rendeznek meg.

 

süti beállítások módosítása