2012.11.17. 14:52          



Száznegyvenezren küzdöttek az utolsó kívánságért

Internetes kampány segített megvalósítani egy kilencéves német kisfiú utolsó kívánságát. Az agydaganatban elhunyt gyerek szüleinek ugyanis eleinte nem engedte a helyi templom, hogy focilabdás sírkövet emeljenek fiúknak, ám a kisfiúval szimpatizálók és - feltehetően - a Borussia drukkereinek együttes küzdelme, dühös és csalódott üzeneteik hatására a templom plébánosa végül rábólintott a speciális kérésre.

Borussia Dortmund logo.png     A kisfiú a Borussia Dortmundnak szurkolt. A fiú szülei és a németországi Dortmund egyik katolikus temploma között kirobbant vita jelentős nemzetközi visszhangot váltott ki. Tavaly Karácsonykor az újságok számos képet közöltek a súlyos beteg fiúról, akit Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője is meglátogatott a kórházban.

     Röviddel a halála előtt Jens Pascal azt kérte édesanyjától, hogy olyan sírkövet készíttessenek neki, amely jól tükrözi szenvedélyét: azt a csapatot, amely alig néhány nappal a fiú májusban bekövetkezett halála előtt bajnoki címet nyert a Bundesligában.

     A dortmundi Vizitáció templom azonban nem volt hajlandó a klub logójával és a tetején focilabdával díszített sírkövet emelni, mondván, hogy az nem illeszkedik azon előírásokhoz, amelyek tiltják a nem keresztény feliratok és ábrák használatát.

     A dortmundi focirajongók és az ország többi jelentős klubjának tagjai azonban dühös üzenetekkel árasztották el a Jens Pascal utolsó kívánságának szentelt Facebook-oldalt. A kampány sikeres volt. A templom a héten közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy sikerült kompromisszumot kötnie a szülőkkel.

     A megállapodás értelmében a labdát ábrázoló szobor nem a sír tetején, hanem a földön kap helyet és keresztény szimbólum - valószínűleg egy galamb képe - is rákerül a síremlékre. A kampányban központi szerepet játszó Facebook-oldal üzemeltetői bejegyzésben mondtak köszönetet annak a 140 792 embernek, akik segítettek megvalósítani a fiú kérését.

 

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása