2012.10.21. 07:34          



Lenne magyar klub, amelyik befogadná őt!

A Douchev-Janics Natasa távozásának ügyében megtartott hétközi „forduló” újabb meglepetéseit követően már semmin sem szabad csodálkozni. A szegedi diplomáciai ütközet során ugyanis olyan „apróságok” kerültek felszínre, amelyek valóban a meglepetés erejével hatottak. Ha igaz, amiről szó esett - és nem csak ügyes reklámfogás? -, akkor Natasa férje nem is kapott semmiféle állást a Szerb Olimpiai Bizottságtól. Ez esetben pedig azon sem csodálkoznék, ha jókora pánik uralná az eltávozott dinasztiát.

 Dole Divac_Szerbia OB elnöke_120727.jpg   Ami biztosnak tűnik: a szerb fogadó fél nem akar semmit sem fizetni Natasáért és egyre csak  Vlade Divac, olimpiai bizottsági elnök lassan híressé váló mondását idézi. E szerint „amikor elment, akkor sem kértünk semmit, most sem adunk...” Hát ez egy hatalmas csúsztatással felérő üzenet - nem véletlenül jeleztem már a téma felvetődésének legelején, hogy ez az amerikai profi kosárlabdázásban éveken át sikerrel szerepelt úr egy „nagyon dörzsölt” valaki, akit Londonban első látásra jó fotótémának ítélve, az ugyancsak világsztár Novak Djokovic előtt kaptam lencsevégre.

     Részükről tehát pénz az ablakban, s lehet, hogy ott is marad.

Ettől még fel nem foghatom, hogy miért tartja a nulla forint, nulla euró megoldást korrektnek a szerb sportvezetés. Hogy végül is mit dönt a Magyar Kajak Kenu Szövetség (MKKSZ) október 24-i elnökségi ülésén, az ma még felettébb bizonytalan. Az viszont látható, hogy Nastasa egyre-másra ajándékozgatja el az érmeit, lapátját és talán egyéb, kedves emlékeit is a sportvezetőknek, szponzorainak.

     Egy „gikszer” azonban becsúszott a látogatások sorában, ugyanis a MOB elnöke, Borkai Zsolt az utolsó pillanatban, de lemondta a Janicsékkal előbb már tervbe vett találkozót. Engem csak és kizárólag az érdekelne, vajon mi újat tudott volna mondani a magyar színekben háromszoros olimpiai bajnok kiválóság a MOB elnökének? Az a Natasa, akit az ő bőrére menő „adásvételi eljárásban”, nagy valószínűséggel alaposan meghintáztattak. Aki előbb játékszer lett a férje kezében, majd amikor a feltehetően kellő garanciák nélkül beindított akció során kiderült, lyuk van a védelemben, attól kezdve már a szerbek pókereznek, immár az egész családdal?

     Egészen vázlatosan így áll ez a változatlanul több ismeretlenes egyenlet, amelybe most már az a lehetőség is belefér, hogy esetleg a visszatérés gondolata is megfordult bajnoknőnk fejében. Ami viszont tény, Natasa elutazott Szegedről és állítólag Bulgáriáig meg sem állt. Talán bizony arra számít, hogy az MKKSZ a jövő héten megtagadja a kiadását, s akkor mégis csak be kell vetni a bulgár adut is. Amennyiben ugyanis házasságára hivatkozva akar elmenni, úgy az MKKSZ-nek nem sok ellenvetése lehet az ellen, hogy Bulgáriában folytassa kivételesen eredményes pályafutását. Oda pedig ingyen kellhet őt kiadni.

     Hogy ehhez mit szólnának a szerbek? Hát ezt ma még megtippelni sem lehet kellő bizonyossággal... Ahogy mondani szokták, ez még a jövő zenéje lehet. Olyannyira, hogy azt sem tartom kizártnak: Janics most már Bulgáriából visszafelé jövet, Szerbiában meg sem állna, hanem egyenesen Magyarországig autózna. Ismerve magyaros viszonyainkat, lenne is olyan klub, amelyik befogadná őt...   

 

süti beállítások módosítása