2012.10.21. 20:43          



Pastrovics Melinda szenzációsan védett

Óriási dolgot művelt a népligeti együttes a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzései során vasárnap este Dabason! A sorozat 2011-es győztese, a norvég Larvik - amely abban az évben rendesen leporolta a Győr csapatát is! - egyszerűen nem tudott mit kezdeni az FTC-Rail Cargo Hungaria csupaszív játékával.

 Pastrovics Melinda_blog.jpg    A zöld-fehérek végig vezettek, s bár az ő játékukban is voltak hullámvölgyek, összességében rászolgáltak a négygólos (28-24), végső győzelemre. A meccsnek voltak kiemelkedően szép momentumai is, de ami a legfontosabb, valamennyi játékos - élén az erre a napra szenzációs formára felfutott kapussal, Pastrovics Melindával - minden tudását és hatalmas szívét bevetette a cél érdekében. A Fradi teljesítménye jobbnak tűnt, mint a legutóbb látott magyar válogatotté!

     Említést érdemel az edző, Elek Gábor is, aki rendszeresen maximálisan feszíti a húrt - egyre inkább hasonlít a vízilabdában dolgozó egri Gerendás Györgyre. Hogy ez a „feszítés” meddig jó - majd eldönti a gyakorlat.

     A norvégok erejét jellemzi, hogy többek között ott játszik  Hammerseng is, akit korábban a világ legjobbjának is megválasztottak. Az ő oldalukon ennek ellenére nem ő volt a csapat legjobbja, hanem a fiatalabb Edin, aki gátlástalanul és jól célozva jutott el hét gólig. Ugyanennyit lőtt Riegelhut is.

     Még egy érdekesség: a kapusuk, Leganger (aki szintén volt a világ legjobbja) 37, a cseréje, a dán Rantala pedig 44 éves!

     Ez a győzelem a Ferencváros csoportbeli helyzetét rendkívül megerősítette, s a továbbjutás már aligha foroghat veszélyben.

 

 

süti beállítások módosítása