2012.09.19. 08:34          



Dalma házassága révén országot is válthat

Gyerekkorom óta járom a sporteseményeket. Akkoriban még csak Nyugaton volt televízió; emlékszem, a magyar adás 1958-ban indult. Persze hogy nagyobb sztori volt látni az Aranycsapat tagjait emberközelből, ami egy válogatott meccset illetően csak azoknak a kiváltságosoknak vált lehetővé, akiknek sikerült bérletet vásárolniuk a Népstadionba.

     Persze voltak más lehetőségek is. Ha például valaki kiment a Ferencváros - akkoriban éppen Kinizsi - edzéseire, ott is volt bőven látni- és hallanivaló. Az természetes,dolognak számított, hogy egy-egy tréningen többszázan figyelték a zöld-fehér kedvenceket. Közben  lehetett tereferélni, ott szinte mindent meg lehetett tudni, pedig az internetnek még híre hamva sem volt.

     Manapság - történjen bármi akár a világvégének számító Ausztráliában is - percek alatt mi is tudomást szerezhetünk róla. Ezek az apró mozaikok jutottak eszembe, amikor belegondoltam: mennyi hír, információ mozog, mennyi igaznak minősülő „füles” érkezik, vagy éppen derül ki előbb-utóbb, hogy a fele sem volt igaz.

     Technika ide, vagy oda, a klasszikus zuhanyhiradók továbbra is működnek, az események zajlanak. A napokban érdeklődtem Petrovics Kálmánnál, a szegedi kajakbirodalom ügyvezetőjénél, mi a helyzet Douchev-Janics Natasával? A háromszoros olimpiai bajnokkal ugyanis mindenképpen szeretnék szót váltani, mivel az „Ötkarikás beszélgetések” címet viselő, a magyar olimpiai bajnokokat bemutatni szándélkozó könyvemből csak nem maradhat ki. Petrovics válasza tömör volt: Natasa huszadika után érkezik, akkor érdeklődjek. S még azt is hozzátette, Natasa menedzsere, Csonka úr sem tud többet.

     Nos, huszadika holnap lesz. Amíg is megérkezik a mi Natasánk, újabb hírek borzolják a fantáziámat.

Érdekes lesz még ez a téma, nagyon valószínű. Azt ugyanis már korábban hallottam, hogy Benedek Dalma még a nyáron férjhez ment egy szerb fiatalemberhez, (remélem, jól írom le a nevét!?) Dusan Ruzisichez. A kisördög azonnal megmozdult bennem, hiszen az utóbbi években már több magyar kajakoshölgy került más országba - elég csak Keresztesi Alexandrát (Argentina) és Fazekas Krisztinát (Amerika) megemlíteni.

Benedek Dalma_Dusan Ruzisic_blog.jpg

     Dalma tehát minden bizonnyal Szerbiába költözik. Márpedig aki két olimpiáról is csak hajszálakkal maradt le, aligha hagyja abba dolgavégezetlenül a versenyzést. Aki kétszeres világbajnok tudott lenni, az alig túl a harmincon még csodákra is képes lehet. Akár egyesben, akár párosban. Mivel kicsi a világ, a hírek jönnek és mennek (ráadásul az édesapám éppen Bácska Palánkáról való...), s amíg Natasa meg nem érkezik és nem kötelezi el magát újfent eddigi klubjához, addig minden megtörténhet. Akár az is, hogy gondolatban (?) már formálódik egy Benedek Dalma - Douchev-Janics Natasa páros, méghozzá szerb színekben. Legújabban ugyanis ilyen kombinációk is felröppentek.

     Hogy mi lesz a vége, ki tudja? Jómagam persze örülnék, ha Natasa itt folytatná, ha sikerülne összehozni vele az interjút, és egyáltalán. Ha már magyar lett, maradjon is magyar, elvégre nekünk szerezte a három olimpiai aranyat, nekünk okozott vele sok-sok örömet. Sajnos, a helyzet nem egyértelműen biztató. Amikor Londonban, a szerbek sajtótájékoztatóján megláttam Vlade Divacot, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökét, azonnal lefényképeztem. Erről a legfinomabb szóval is „dörzsöltnek” mondható úrról sok mindent el lehet képzelni. Például azt is, hogy azon a bizonyos napon nem csak gratulált Natasának, hanem még mást is mondott neki. Olyasmiket, amiről az Újvidéken megjelenő Magyar Szó írt először. Mármint arról, hogy Natasa esetleg végleg Szerbiába költözik.

     A lap értesüléseit „természetesen” hevesen tagadták minden lehetséges szinten. A dolgok eddigi állása szerint Natasa huszadika után jön Szegedre. Abban pedig továbbra is bízunk, hogy itt folytatja. Ám azért élek a gyanúperrel, hogy ez a meccs még nincs egészen lefutva...

     A Benedek - Douchev-Janics páros felemlítése a „híradókban” ugyanis kissé elbizonytalanított...      


süti beállítások módosítása