2012.05.02. 23:23          



Babos Tímea fiatal, ambiciózus társsal játsszon párost!

Babos_címer_blog.jpgNagy valószínűséggel bejött egy hullámvölgy Babos Tímeának. A napok múlva 19 esztendős magyar reménység túl nagyot ugrott előre a világranglistán az utóbbi egy esztendő során - valamikor stabilizálnia is kell magát ezen a jóval magasabb fokon. Ezért biztosan jók ezek a figyelmeztető vereségek.

A két, egymást követő versenyén történt, első fordulóbeli kiesése a fenti feltételezést támasztja alá. Ezzel nem is lenne semmi baj. Az viszont már külön is szót érdemel, ahogyan az olimpiai reményekkel is felruházott (volt?) páros dolga áll. Babos ugyanis Arn Grétával egyezett meg az együttműködésről. Miután Arn is kiesett az első fordulóban a Római parton zajló WTA tornán, kissé furcsálható módon lemondta a Babossal tervezett páros játékot. „Elfeküdte éjszaka a nyakát” - olvasom valahol, s bizony gyanítom, ettől az indoklástól nem egyedüliként vagyok alaposan „elvarázsolva”.

A 33. évét áprilisban betöltött Arn Gréta a teniszezéssel valamikor itt, Magyarországon megismerkedett játékos (az Építők SC-ben is játszott több évig) német származású édesapja révén lett német állampolgár is, s éveken át német színekben versenyzett. 2007-ben hívták, akkor azt vallotta, hogy örömmel jön, mert benne több a magyar, mint a német...

Most nagyon úgy tűnik, ez a több mégsem volt elég. Az óriási lendülettel felfelé törekvő Babos Tímeát ugyanis alaposan cserbenhagyta. Szerény véleményem szerint Arn életének 34. évében már fokozottan a pénzre koncentrál, s amint egy kis „bibi” adódik, behúzza a kéziféket. A mai, erősen pénzcentrikus világban ezt talán el is kell (?) fogadni. Viszont ha ez az alapállás, akkor nem kell egy - ráadásul rivális - tizenéves tehetséget bevinni a zsákutcába.

Babos Tímea erről persze mit sem tehet. A körülötte egyébként ugyancsak szépen formálódó szakmai-szervezői stáb e témakörben legilletékesebb tagjának kellett volna őt megkímélni ettől a negatív élménytől. S ha lehetséges, halkan egy tanácsfélét elengednék Babos és segítői felé: neki egy sokkal fiatalabb, hosszú távon hasonlóan ambiciózus versenyzővel kellene megpróbálni olyan párost alkotni, amely - legalább alkalomszerűen - akár évekig is együtt versenyezhet.

Arn Grétát pedig szépen hagyni kell járni a maga útján. Súlypontja szerint úgysem Magyarországon él, hanem Rómában. Minden harag nélkül, további egyesbeli sikereket kívánjunk neki.

És természetesen azt, hogy mielőbb múljon el a nyakfájása.  

süti beállítások módosítása