2012.03.09. 23:07          



Magyarország és Szerbia a legesélyesebb a döntőbejutásra

Biros Péter_abc.jpgDédelgetett londoni aranyreményeink sorában igen elől emlegetjük a férfi vízilabdázókat. A három, egymást követő ötkarikás győzelem óriási dolog. Azok vállán különösen nagy a teher, akik negyedszer is nekifutnak. Közöttük Biros Péter az egyik oszlop, akit a mob.hu a hétvége rangadója előtt kérdezett.      

     - A tavalyi bajnok Eger együttese ebben a szezonban eddig gyengébben szerepel. Mi ennek az oka?

     - Természetesen ilyenkor mindig sok összetevőt kell figyelembe venni - válaszolt a háromszoros olimpiai bajnok pólós. - Talán csak a legfontosabb tényezőt említeném: tavaly nyáron hat játékos távozott tőlünk és hat új érkezett a helyükre. Egy ilyen nagy mozgás óhatatlanul extra feladatot ró mindenkire. Új szemléletet kell elsajátítani, új játékstílus kialakítása is elkerülhetetlen, s bizony egy ilyen építkezési folyamathoz elég sok időre van szükség.

     - Ezek a változások meg is látszanak az eddigi eredményeiken. A BL-ből búcsúzni kényszerültek, de az élet megy tovább. Szombaton délután a Komjádi uszodában a Vasas ellen ugranak a medencébe.

     - Az Eger most már a bajnokságra kell koncentráljon, s természetesen igyekezni is fogunk - még bőven van lehetőségünk arra, hogy utolérjük magunkat.

     - A klubban mindenkinek a klub eredményessége a legfontosabb, de a bajnokság végeztével az olimpia kerül a középpontba. Miként értékeli a válogatott eddigi teljesítményét?

     - Az Európa-bajnokságon elég sok gólt kaptunk, ezért egyértelmű a feladat: feljavítani a kapunk előtti játékunkat. Ezen a területen igen sokat jelenthet Kásás Tamás visszajövetele a nemzeti együttesbe, aki ma már nem annyira életveszélyesen támad, mint korábban, de a védőmunkája továbbra is kivételesen jó. Ezt ki kell használnia a válogatottnak.

     - Ahogy közeledik a londoni játékok kezdete, mind kevésbé lehet kikerülni a kérdést: mire lehet képes a magyar férfi vízilabda válogatott az olimpián?

     - A korábbi részeredmények engem különösebben nem zavarnak. Ha levonjuk a megfelelő következtetéseket, és elsősorban magunkkal foglalkozunk, mindent elkövetünk a sikerért, akkor jöhet bárki. Nyerni akarunk, arra készülünk. Egyébként Magyarországnak és Szerbiának van a legnagyobb esélye a döntőbejutásra.

     - Feltehetően ezekben a hónapokban sokkal kevesebb ideje jut szenvedélyére, a horgászatra?    

     - Ha egy-egy napra eljutok kedvenc helyemre, a pásztói víztározóhoz, már nagyon örülnöm kell. Ha azt kérdezi, mennyi időt töltenék szívesen a horgászással, hát minden hónapban egy hetet könnyedén a víz közelében töltenék. Remélem, az olimpiát követően lesz kedvem is, meg időm is erre a pihentető passzióra.

 

jochapress.blog.hu 

süti beállítások módosítása