2012.10.01. 18:23          



Karabaticék után már a kézilabda is veszélyben van

Számomra - s remélem, nem vagyok egyedül!? - újabb, szomorú hír érkezett - ezúttal Franciaországból. A végeredmény ugyan még nem ismeretes, de ebből az alapinformációból is bizonyosan kisül a végére valami méretes botrány.

     Ha igaz, amit olvashattam, akkor a kézilabdázók is elkezdték a bundázást. Tévedés ne essék, nem arra gondolok, ami már nagyon régen előfordult a hazai vizeken - akarom mondani, a pályákon -, hogy „levajaztak” egy-egy bajnokit. Több mint gyanús körülmények után nyomozgatott már a Magyar Kézilabda Szövetség itthon is, a tavasz folyamán. Ha jól emlékszem, a magasabban pozicionált Tatabánya férfi csapata kikapott Kecskeméten - ezt azonnal górcső alá vezette az igazság bajnokaként (is) tündöklő elnök, Vetési Iván. Az azonban  márt elkerülte a figyelmét, hogy szinte ugyanakkor az úgynevezett profi játékosaitól évközben megválni kénytelen Debreceni VSC női együttese a maradék játékosállománnyal - zömmel nem felnőttkorú fiatalokkal - több mint meglepő győzelmet aratott a papíron sokkal erősebb váciak otthonában! A DVSC ezzel a győzelemmel bennmaradt az 5-8. hely várományosai között, ellenkező esetben pedig a 9-12. helyeken, a kiesés ellen vívhatott volna élet-halál harcot...

     A mindenre figyelő és szavaiban ugyancsak dörgedelmes Vetési úr ezt már nem vette (nem akarta?) észrevenni. Pedig ha Kecskeméten „netán”’ megegyeztek valamiben, hát akkor fogadni mernék, Vácon legalább háromszoros volt a valószínűsége annak, hogy ott sem minden a megszokott keretek között ment. Ám ha Vetési úr nem lát okot a beavatkozásra, az azt jelenti, hogy ott nem is történt, nem is történhetett semmi rendellenesség.

     Aminek viszont nagyon örülök: nálunk még nem derült ki, hogy a Tipp-Mixnek vagy hasonló cégeknek a fogadásait kézilabdás meccseken keresztül manipulálták volna. (Vagy legalábbis mi még nem értesültünk róla...) Bezzeg a labdarúgók: náluk már javában nagyüzem van bunda ügyekben: eddig negyvenkét „szegény” labdarúgó és/vagy edző került vád alá, a megvádolt labdarúgók egy klubból legtöbbjét adó REAC vezetője, Kutasi Róbert pedig nem várta ki a fejleményeket, inkább örökre eltávozott.

Karabatic padlót fogott_blog.jpg

     Karabatic a képen és civilben is padlót fogott

     Most, hogy megjött a franciáktól a hír, mely szerint a világ egyik legjobbjának tartott, többszörös olimpiai-és világbajnok, Nikola Karabatic öccsével és egy másik, ugyancsak a bajnok Montpellierben játszó társával a legkonkrétabb gyanúba keveredett. A május 12-én, a kiesőjelölt Cesson-Sévigné csapata elleni meccset idegenben sikerült elveszíteniük. A meccsre kötött fogadás, illetve a negyvenszeres nyeremény annak ellenére felkeltette a hatóságok figyelmét, hogy Karabatic és több társa sérülés miatt nem lépett pályára az ominózus 60 perc során.

     A veszélyes az egészben az, hogy amikor egy lavina megindul, nagyon ritkán maradnak el a további „balesetek”. Mi lesz, ha egyszer kiderül: ha valamelyik európai kupában a vesztes Sárbogárd vagy Zalalövő (ki-ki behelyettesítheti kedvenc csapatát) játékosai egy kis prémium fejében ledobják a pontokat máltai ellenfelüknek. Még elgondolni is rossz, pedig a mai, a pénztől napról napra jobban függő világunkban minden előfordulhat. Úgy is mondhatnám: semmi sem lehetetlen.

     Karabaticék példája megdöbbentő-elrettentő és még sok minden másféle jelzővel illethető. Csak remélni lehet, hogy ez a divat megmarad a legrosszabbul kereső sportág, a labdarúgás játékosainak kiegészítő sportja. Ellenkező esetben sportágváltásra fogok kényszerülni. A cserebogarak távreptetési kísérleteit talán még nem a mohó pénzeszsákok gazdái irányítják... 

 

süti beállítások módosítása