2012.07.29. 10:28          



Bemutatkoznak a férfi pólósok és a kézilabdázók is

Alig kezdődtek el a londoni ötkarikás vetélkedések,máris elsodort az ár. Nem könnyű egyik helyről a másikra átérni, úszásban pedig a rendkívül korlátozott számú sajtóbelépők miatt eleve csak a délelőtti előfutamok maradnak. Meg is néztem a csaknem teljes délelőtti programot, ahol egy nagyon balszerencsés esetet is látnom kellett.

Történt ugyanis, hogy a 400 méteres vegyesúszás 4. előfutamában Cseh László Michael Phelps-szel egy futamba, sőt, egymás melletti pályára került. A párosmeccs végig igen izgalmasan alakult, még 375 méternél is Cseh László volt elől, a hajrában azonban Phelps karcsapásnyi előnyre szert téve, csapott a célba. Mint később kiderült, a legnagyobb szenzáció ezzel elmaradt, ugyanis Phelps mindössze nyolcadikként, de mégis finalista lett. Cseh Laci pedig az első kieső helyén zárt.120728_Phelps_Cseh370-nél.jpg

A nagy valószínűséggel utolsó olimpiáján szereplő, háromszoros pekingi ezüstérmes a mix zónában rettenetesen dühös volt, amiért hagyta magát elaltatni Phelpstől. Feltehetően azt hitte, ha vele tart, biztos a döntőbejutása. A hátralévő programjában bizonyára a legelső másodperctől kezdve gőzerővel hajt majd, nehogy még egyszer megeshessen vele ez a blama...

Hosszú Katinka már a délelőtti előfutamban sem ment igazán „torpedósan”, az esti döntőben pedig negyedik lett. Tőle elsősorban 200 pillangón várható kiugró teljesítmény. Hasonló a helyzet Kis Gergő esetében is, aki 400 gyorson végzett hatodikként, de neki az 1500 a fő száma. Ő teljesen elégedett volt a 6. pozícióval.

Az első nap meghozta az első magyar érmet. A tatabányai Csernoviczki Éva – akit édesapja, Csernoviczki Csaba készít fel – rendkívül izgalmas csatában jutott a vigaszágról a bronzmérkőzésig. Ott a japán Tomoko ellen harcolt hatalmasat, s a hosszabbításban az első akció az övé volt, így szerzett bronzérmet.

Londonban egyébként eddig messze várakozáson felüli az időjárás. A napi hatszori esőzésnek vasárnapi120728_Csernoviczki Éva_bronz_Blog.jpgg híre-hamva sincs. Ma reggel is alig néhány, vékonyka bárányfelhő látható az égen, így legalább ezért nem kell aggódnunk. A közlekedésért annál inkább. Az olimpiai út nem folyamatos, s ahol lehetne nyomni as gázt, a sofőrök ott is leginkább negyvennel baktatnak. Így időben el kell indulnia mindenkinek, aki a helyszínen akarja látni a magyar-szerb vízilabda meccset, majd az éjszakába nyúló, ugyancsak rendkívüli izgalmakat ígérő, Magyarország – Dánia férfi kézilabda mérkőzést.


süti beállítások módosítása