2012.04.27. 08:15          



Rio de Janeiro jegyében indul az „Iskola Golf Program”

golf1_Szalma László.jpgA sportág bázisának szélesítése, fejlesztési stratégiája, az iskolai golf-program beindítása, a szövetség anyagi helyzetének áttekintése, valamint új elnökségi- és ellenőrző testületi tagok megválasztása szerepelt a Magyar Golf Szövetség csütörtökön megtartott, rendes évi közgyűlésének napirendjén.

Sugár András elnök beszámolójából kiderült: a MGSZ az általános nehézségek ellenére stabil évet tudhat maga mögött: minden kötelezettségét teljesítette. A közgyűlés ennek megfelelően elfogadta a 2001-es pénzügyi beszámolót, illetve a 2012-es költségvetési tervet is.

A sportág, a golftársadalom hangulatát alapvetően befolyásolja, hogy a golf hosszabb szünetet követően 2016-ban ismét bekerül a nyári olimpia programjába. Ezért megkülönböztetett figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésére annak érdekében is, hogy reális esély legyen magyar golfozó Rio de Janeiro-i szereplésére.  

A bázis szélesítését kívánják szolgálni az „Iskola Golf Program” beindításával is. Szakköri órákon, majd később esetleg tanórák keretein belüli foglalkozásoktól várják a sportág tömegbázisának jelentős kiszélesítését.

Végül nyílt szavazás eredményeként Szalma Lászlót, Lehoczky Gábort és Tóth Csabát elnökségi taggá választották, míg az Ellenőrző Testületbe Osztovits Ádám és Hendrich Balázs került be. 

süti beállítások módosítása