2013.03.04. 12:53          



Vége az albérletnek, Szegeden nyáron felújítják az uszodát

Őszre új tetőt kaphat a szegedi uszoda, így a vízilabdacsapat otthon játszhatja BL-meccseit; addig a pólósok célja a magyar bajnoki döntő, amelyet Vincze Balázs a nemzetközi szereplés elé helyez, a vezetőedző erről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

      „Szegeden nagy problémát jelent számunkra a megfelelő uszoda hiánya, ezért is kell a BL-meccseinket Hódmezővásárhelyen játszani. A pólószövetség azonban jelezte, hogy 30 százalékos önkormányzati önerővel társasági adópályázatból megvalósítható egy ilyen beruházás. Ez innentől politikai akarat kérdése.

Úgy hallottam, hogy először a régi uszodánknak készül új sátortető, méghozzá idén nyáron, a bajnokság végén, amikor bezárják a medencét és két hónap alatt felújítják a tetőszerkezetet. Ebben a felújított létesítményben már lehetne BL-meccseket is játszani” - mondta Vincze Balázs a tervekről.

     Tavaszi céljaikról jelezte: „Szeretnénk idén a tavalyinál is sikeresebbek lenni: a kupagyőzelem már megvan, a BL-nyolcba jutást nem nagyon fenyegeti veszély, kettős győzelemre készülünk a Montpellier ellen. Sőt, még onnan is szeretnénk továbbkerülni: a BL-mezőnyt nehéz megítélni, van néhány kiemelkedő együttes, de a Szeged sem esélytelen ellenük.”

 

„Ha választanom kéne a nemzetközi és a hazai döntő között? Akkor inkább a magyar bajnokságot szeretnénk megcélozni, méghozzá a fináléba kerülést. A Szeged történetében a hazai bajnoki döntő és a BL-négybe jutás egyaránt új történelmi fejezet lenne, nem ugranánk el egyik elől sem” - tette hozzá a szegedi pólósok trénere.

Forrás: DIGI Sport / Reggeli Start

süti beállítások módosítása