2013.02.06. 11:19          



A Molnár János Emlékversenyt tizennyolcadszor is megrendezik

A szörnyű tragédia 1995. február 5-én történt. A Molnár család autóval indult Salgótarjánba, hogy két fiuk, az akkor 13 éves János és a négy évvel fiatalabb, Krisztián részt vehessen az országos korosztályos asztalitenisz ranglista versenyen. Vasárnap reggel volt, minden ment a maga módján, a kocsi falta a kilométereket.

     Már közel jártak a végcélhoz, amikor máig is tisztázatlan okok miatt letértek az útról és egyenesen egy fának hajtottak. Az édesanya és a nagyobbik kisfiú, János meghaltak, az édesapa és a kisebbik, Krisztián súlyos sérülésekkel ugyan, de megúszta a balesetet.

     Sajnos, számos, hasonlóan tragikus végű eseményről tudunk. A montreali olimpia előtt például egy személyautó négy utassal, hasonlóan nekiment egy fának, s ha jól emlékszem, ott is ketten haltak meg. Életben maradt viszont Tóth-Harsányi Borbála, aki hónapokkal később úgy felépült, hogy végül ott lehetett az 1976-os olimpián, a végül bronzérmet szerzett magyar női kézilabda válogatottban.

     Emlékezhetünk a másik kézilabdázó, a szintén világklasszis Éles József 2000. júliusában, Kiskunhalas térségében történt balesetére is, ahol ugyan más, zavaró tényezők is szerepet játszottak, de végül Éles - csodával határos módon - életben maradt, s a lába is megúszta az amputálást.

     Tragikusabban végződött a kétszeres párbajtőr olimpiai bajnok, Nemere Zoltán 2001. májusi autóútja, aki ugyancsak egy fának ütközött a Csongrád megyei Felgyő térségében és szenvedett halálos balesetet.

     Tragédiákból ennyi bőven sok is volt. Az utókornak nem marad más, mint az emlékezés és emlékeztetés. Most éppen Molnár János tragikus elvesztése kapcsán emlékezni arra a tehetséges és sokra hivatott fiatal emberkére, akire emberileg és szakmailag is szép jövő várhatott volna. S akinek példája mindenki számára memento lehet és kell is legyen. S hogy ne sajnáljuk az időt az emlékezésre, amelyen keresztül mi, valamennyien gazdagabbak is lehetünk. És eltökéltebbek is arra, hogy mindent megteszünk a ránk bízott fiatalokért, akiknek emberi és szakmai fejlődéséért ki-ki a maga helyén igenis maximális felelősséggel tartozik.Molnár János_MOB.jpg

     Ebben a törekvésben mutat kivételes elkötelezettséget az egész ország sportközvéleményének a BVSC-Zugló asztalitenisz szakosztálya. Ezt bizonyítja a 18. alkalommal kiírt Molnár János Asztalitenisz Emlékverseny február 7-10. közötti megrendezése, amely esemény az évek óta rendkívüli anyagi nehézségek közepette a fennmaradásáért küzdő szakosztály programjában mindig is elsőbbséget élvezett. Örvendetes, hogy a komoly szervezőmunka eredményeként tizennégy ország 206 fiatalja áll asztalokhoz a Szőnyi úti csarnokban, köztük 95 magyar játékos is.

     Ehhez az elkötelezettséghez csak gratulálni lehet és kell is. A Molnár János Asztalitenisz Emlékverseny híre jusson el az ország legtávolabbi sarkaiba is azzal a reménnyel, hogy másokat is a helyi kiválóságaik emlékének legkülönfélébb módon történő életben tartására ösztönözzön.     

 

süti beállítások módosítása