2013.01.20. 22:12          



Ha fiú és hat leány korcsoportban avattak győzteseket

Mindkét napon hatalmas érdeklődés mellett bonyolították le a Magyar Diáksport Szövetség által a 2012/13-as tanévre kiírt Floorball Diák Olimpia döntő mérkőzéseit a Körcsarnokban. A mostoha időjárási viszonyok ellenére is kevés, a részvételre jogosult csapat maradt távol a döntőkről.

Floor_6.jpg

     A Magyarországon szervezett formában idén éppen negyedszázados múltra visszatekintő, az 1952-es téli olimpián bemutató sportágként el is fogadott, ám az ötkarikás játékokra eddig még el nem jutott sportág ezúttal is jelesre vizsgázott. Népszerűsége és a mutatott játék színvonala alapján egyaránt további mennyiségi és minőségi gyarapodás várható. A pályán egyszerre három-három játékosnak lehetőséget adó floorball nem csak ügyességet, hanem gyorsaságot és állóképességet is megkövetel, ezért is lehetséges menet közben cserélni.

     A két nap során a Magyar Diáksport Szövetség(MDSZ) több, vezető munkatársa, illetve a Magyar Korfball Szövetség képviselői is megjelentek. Az ünnepélyes megnyitón Tóth Zoltán, az MDSZ  elnökhelyettese, illetve Németh Miklós, a szakszövetség elnöke mondott köszöntőt. A díjkiosztóknál mellettük az MDSZ országos és budapesti tisztségviselői is közreműködtek.

Floor_24.jpg

  Floor_1_1.jpg    

Az izgalmas, nagy iramú és olykor igen színvonalas összecsapások során kialakult a végső sorrend. Az egyes kategóriákban a következő iskolák csapatai harcolták ki az első helyeket:

     I. korcsoport. Fiúk: József Attila Ált. Isk. (Szigetszentmiklós). Lányok: Damjanich János Ált. Isk. (Kecskemét).

     II. korcsoport. Fiúk: Grassalkovich Antal Ált. Isk. (Budapest, XXIII.). Lányok: Vajda Péter u. Ált. Isk. (Budapest, VIII.).

     III. korcsoport. Fiúk: Podmaniczky János Ált. Isk. (Budapest, XVIII.). Lányok: Vajda Péter u. Ált. Isk. (Budapest, VIII.)

     IV. korcsoport. Fiúk: Tóparti Gimn. és Szakközépisk. (Székesfehérvár). Lányok: Tamási Áron Ált. Isk. és Gimn. (Budapest, XII.).

     V. korcsoport: Jókai Mór Gimn. (Komárom). Lányok: Tamási Áron Ált. Isk. és Gimn. (Budapest, XII.).

     VI. korcsoport. Fiúk: Városmajori Gimn. és Kós Károly Ált. Isk. (Budapest, XII.). Lányok: Neumann János Középisk. (Eger)

 

süti beállítások módosítása