2012.11.09. 23:40          



A sportban és a tanulmányi versenyeken is helyt állnak diákjaik

Családias hangulatú névadó ünnepségre került sor pénteken a Budapest XI. kerületi, Bikszádi utcai, Grosics Gyula nevét viselő általános iskolában. Ettől a naptól kezdődően ugyanis Horváth Gábor, olimpiai és világbajnok kajakozó nevét viseli az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola nyolcadikos osztályterme.

Iskola_Grosics3a.jpg

     A tanterem névadó ünnepségén részt vett dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára is, aki többek között ezeket mondta: „A sportiskolákban kézzel fogható, milyen jó hatást gyakorol a gyerekekre a mindennapos testnevelés bevezetése. Itt minden nap sportolnak a tanulók, akik egészségesek, ráadásul tanulmányi versenyeken is kiválóan megállják a helyüket.”

Iskola_Grosics4a.jpg

      A névadóról pedig így vélekedett az államtitkár: „az iskola tanulói a két hét előtti, Gyurta Dániel terem avatását követően újabb, követésre méltó példaképpel lesznek gazdagabbak. Horváth Gábor Sydneyben és Athénban, a férfi kajak négyes tagjaként két aranyéremmel gazdagította hazánk olimpiai éremgyűjteményét, egyben aranytartalékát is. Méltán állíthatom őt példaként az intézmény valamennyi tanulója és dolgozója elé.”

Iskola_Grosics7a.jpg

     Kiss Mihály, az iskola igazgatója ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy diákjaik nem csak sportolnak, hanem legalább olyan sikeresek a tanulmányi vetélkedőkön is. Ami pedig a kajakozást, illetve a vízi sportokat illeti, a szólításnál legalább harmincan álltak fel és vallották, hogy ők eveznek, kajakoznak, vagy kenuznak. Tehát nem egy törpe kisebbségről van szó.

Iskola_Grosics8a.jpg

     A XI. kerület első embere, dr. Hoffmann Tamás polgármester kiemelte: Horváth Gábor a kerületi Sport Kft. ügyvezetőjeként szűkebb pátriájukban dolgozik, így vele a kapcsolat sokkal rendszeresebb, mint másokkal. Valószínűsíthető, hogy ő igen gyakran megfordul majd az iskolában, így a tanulók sokszor találkozhatnak egyik olimpiai bajnok példaképükkel.

     Ott volt a hivatalos vendégek között a nyolcszoros öttusa világbajnok, Sydneyben olimpiai ezüstérmes, egykori öttusázó, Balogh Gábor is, aki a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója, egy személyben a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke is. Mint egymást évtizedek óta jól ismerő sportbarátok - mindketten a Honvéd színeiben érték el hazai és nemzetközi sikereiket -, természetesen kétszeres örömmel gratulált a Horváth Gábort ért megtiszteltetéshez.

 

Forrás és fotó: JochaPress

 

süti beállítások módosítása