2012.11.08. 09:43          



A Honvédban segít, a szövetségben alelnök szeretne lenni

Bár az utolsó két év számítógépes átlaga alapján Gergely István volt a legjobb vízilabda kapus. Kemény Dénes mégis csak ötödiknek rangsorolta és nem is számolt vele, még az olimpiai bő keretben sem. A Honvéd 36 éves hálóőre igazi sportemberként, hamar túltette magát a dolgokon, és idejekorán elkötelezte magát a máltai bajnokságba.

     - Négy hónapot töltöttem Máltán, ahol minden szempontból jól éreztem magamat. A bajnokságot végül Molnár Tamás csapata, a Neptuns nyerte, az én együttesem, a Sliema másodikként végzett.

Gergely István_blog1.jpg

     - Hazajött és ugyancsak eseményekben gazdag hónapokat élt meg.

     - A rendkívül megcsappant költségvetés ellenére elköteleztem magamat a Honvédhoz, ahol a játék mellett segítek szakosztályunk igazgatójának, Novák Feri bácsinak.

     - Ez is egy érdekes döntés, ám a szövetséggel kapcsolatos elképzelése sokkal nagyobb volumenűnek tűnik.

     - Bejelentettem, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnökével, dr. Martin Györggyel pályázom a decemberi választáson az elnöki tisztségre. Győzelmünk esetén két évig én lennék az alelnök, miközben Martin úrtól szép lassan minden tapasztalatot és tennivalót megörökölnék.

     - A napokban felröppentették annak lehetőségét, hogy esetleg Kemény Dénes is pályázik az elnöki székre.

     - Ez még nem egy leülepedett döntés Dénesnél, de természetesen előfordulhat, hogy ő is ringbe száll. Ez a lehetőség azonban nem változtatja meg a kandidálásunk tényét. Éppen ma lesz a meghallgatásunk a szövetségben, amelyet követően sok dolgot sokkal egyértelműbben láthatok majd.

     - A választás eredményére még várnunk kell, a bajnokság viszont már javában folyik. Nem furcsa, hogy éveken át bajnokcsapatban szerepelt, az utóbbi három évben viszont már megcsappant a Honvéd állománya. Tavaly még így is az élbolyban csatáztak, kupadöntőig jutottak. Az idei, őszi bajnoki nyitányra viszont jócskán karcsúsított állománnyal vághatott neki a Honvéddal a szezonnak.

     - Büszkeséggel tölt el, hány volt honvédos játszik ma a válogatottban! Vad Lajos edzőnk évek óta jó szemmel választja ki a tehetséges fiatalokat, akik azután egy-két-három év alatt látványos fejlődésen mennek keresztül. A baj csak az, hogy a Honvéd képtelen volt ezeket a játékosokat megtartani. Most - köszönhetően annak is, hogy három olimpiai bajnok játszik nálunk ( Kiss Gergely, Steinmetz Barnabás és jómagam, mert a negyediket, Benedek Tibort „elengedtük” kapitánynak) - reális remény van arra, hogy jelenlegi fiatal tehetségeinket a Honvéd 2013. nyarán itt tudja tartani a jelenlegi kerettel együtt.

     - Az idei évre mit vár a Honvédtól?

     - Megint a csapatépítés a legfontosabb. Ezt előre bocsátva mondom a legszerényebb változatot: mindenképpen az első nyolc között kell végeznünk.    

     - Ön tudatosan építi a jövőjét. Például a PhD fokozat megszerzésén is fáradozik.

     - Második évemet gyúrom a hivatalos képzési keretek között. A témám a vízilabdázás üzleti alapokra helyezése. A feldolgozásban Géczi Gábor, a TF oktatója és Sterbencz Tamás, a kosárlabdázók főtitkára a két konzulensem. Azt gondolom, hogy jó irányban haladok.

süti beállítások módosítása