2012.08.17. 15:27          



A mutatvány csúcsát a fülek meghuzigálása jelentette

A legelején gyorsan szögezzük le: nem halt meg senki, senkire nem dőlt rá egy teherautó rakománya és a hatos villamosról sem kellett sérültek sokaságát elszállítaniuk a mentőknek, egy hirtelen fékezés következményeként.

Miután így, a legsötétebb viharfelhőket reményeim szerint sikerült elhessegetni, szerezném fenntartani a címbeli állításaimat. Konkrétan meg is nevezném a  szenvedő alanyokat: Berki Krisztiánt, a londoni olimpia lólengésben aranyérmet nyert tornászát és Szilágyi Áront, a ki a kardforgatás művészei között legjobbként végzett az első helyen és állhatott a dobogó legfelső fokára az eredményhirdetéskor.

Szóval akkor mégis mi történt londoni aranyérmeseinkkel, amiért írásban is kondoleálni szeretnék mindkettejüknek? Semmi fizikai atrocitás nem érte őket, szerintem mégis abszolút együttérzésre szorulnak.

Az ok egyszerű: részt kellett venniük egy olyan televíziós műsorban, amely egyáltalán nem volt méltó hozzájuk. Amelyből sokkal jobb lett volna, ha kimaradnak. Ezt az izzadságszagú, verejtéktől csöpögő, show-nak gúnyolt összevisszaságot - amely Fábry-show néven fertőzi Magyarország lakosainak sajnálatos módon, legalább 10-15 százalékát – legnagyobb bánatomra nem valamelyik kereskedelmi adó, hanem a közszolgálati tűzi műsorára, immár nem először és nem is másodszor.

Visszagondolva az évtizedek előtti, hatalmas mutatványosra, Hofi Gézára, sajnálattal, de meg kell állapítanom, hogy az akkori hivatásos népbutító a maga helyén jóval színvonalasabban tette a dolgát, mint kései utódja. Amit ugyanis Fábry összeripacskodott a két olimpiai bajnokkal, az minden képzeletet alulmúlt. Abban a néhány percben ugyanis a jobb érzésű emberek legfeljebb azért szoríthattak, hogy mielőbb legyen vége ennek a minősíthetetlen erőlködésnek. Ez a felmentő pillanat - szerencsére -  nem is sokára bekövetkezett, miután a készületlen főszereplő sületlenségeinek sorát egy fülhuzigálással tartotta helyesnek lezárni.

A minden képzeletet alulmúló „produkcióhoz” még csak annyit, hogy ezért a műsorért a köztévé illetékesei nyilvánvalóan hatalmas összegeket fizetnek. Ám ez még nem elég: a balga népek a Millenárison történő felvételen való részvételért ugyancsak súlyos ezreket szurkolnak le, tehát a program bizonyítottan népszerű.

Ha a tömegnek ez kell, az önmagában is nagyon elszomorító. Az pedig még inkább az, hogy ehhez a minősíthetetlen népbutításhoz olimpiai bajnokainkat is felhasználják.      

 


süti beállítások módosítása