2012.08.12. 16:05          



Császár Gábor volt a magyar férfi kézilabda válogatott legjobbja

Vasárnap délelőtt a Basketball nevet viselő csarnokban, telt ház előtt játszották a Magyarország – Horvátország férfi kézilabda mérkőzést, amelynek tétje az olimpiai bronzérem megszerzése volt. Az eseményt Borkai Zsolt, a MOB elnökének társaságában megtekintette Áder János magyar köztársasági elnök is.

120812_Borkai Zsolt_Áder János.jpg

A találkozó végkimenetelét jelentősen befolyásolta Császár Gábornak, a magyar válogatott legjobbjának a svédek elleni ütközet vége felé elszenvedett sérülése, amely miatt hosszabb időre kiesik a játékból. A teljesebb igazsághoz hozzá tartozik annak a kimondása is, hogy a horvátok eleve esélyesebbnek számítottak, mivel játékosállományuk egyértelműen többre hivatott, mint a magyaroké.

Persze a közvélemény jelentős részét félrehangolták az Európa-bajnokságon a horvátok ellen kiküzdött 23-23-as eredmény indokolatlan hangsúlyozásával.

Az a horvát együttes ugyanis néhány percet leszámítva, a teljes második sorát szerepeltette a meccs túlnyomó részében. Szóval, akik akkor komolyan vették azt a horvátok számára teljesen érdektelen döntetlent, azok most nagyot voltak kénytelenek csalódni.

120812_gól Alilovicnál_1.jpg

Az olimpián a negyedik hely komoly siker – erre előzőleg nem sokan számítottak. Az Izland elleni, sokáig emlékezetes bravúrral azonban megnyílt az út a legjobbak közé. Az is elmondható, hogy a svédek elleni meccsen sokkal több lett volna a keresnivalónk, hiszen az a hatvan perc végig nyílt, kétesélyes mérkőzést hozott. A horvátok ellen pedig Császárral is nagy bravúrnak számított volna a horvátok esetleges legyőzése.

120812_Putics Barna egyre jobban játszik.jpg

Örüljünk a negyedik helynek és bízzunk abban, hogy minden tanulságot levonnak az illetékes szakembereink. Kinek-kinek a maga helyén mindenképpen kijár az elismerés.


süti beállítások módosítása