2012.08.09. 02:20          



Dombi Rudolf és Kökény Roland, illetve a női négyes is nyert

Etonban a változékony időjárás ellenére is igen magas színvonalú döntőket láthatott a telt házas, mintegy harmincezres nézősereg. Az első döntőben, a férfiak ezer méteres kajak egyes számában sajnos, nem volt kinek szurkoljunk, mivel erre nem tudott magyar versenyző kvalifikálni.

Jött viszont a másodikban a kenu egyeseseknél a pekingi címvédő, Vajda Attila is. Sajnos, ezen a napon ő nem volt versenyben nem csak az aranyéremért, de még a dobogós helyezésért sem. Érdekes lesz majd hallani, hogy mit nem tudtak megvalósítani az eredeti elképzelésekből, illetve főleg azt, hogy miért nem?120808_Vajda vert pozícióban.jpg

A kenu egyesben elmaradt, várt siker szerencsére nem sokkolta a következő magyar egységeket.

Dombi Rudolf és Kökény Roland a párosok ezer méteres versenyében ugyanis végig az élen haladt, kontroll alatt tartotta a riválisokat és szoros befutóval, de egyértelműen nyertek. Szilárdi Katalin tanítványai ezzel megismételték az Európa-bajnokságon aratott győzelmüket.

120808_Dombi_Kökény_dobogón.jpg

A női négyesek rajtja előtt beszélgettem egy elég magas beosztású illetővel, aki azzal biztatott: remélhetőleg a nők is összeszednek néhány olimpiai pontot. Nos, a sokat vitatott összeállítású négyesfogat nem, kis meglepetésre, de teljesen megérdemelten haladt át elsőként a célvonalon.

120808_a női négyes a dobogón.jpg

Győzelmükkel már elérték a sportág Pekingben szállított két aranyérmét és hol van még a vége. Hogy milyen színű érmekre, ki tudja, de jó néhányra még bizton számíthatunk a következő napokban is.


süti beállítások módosítása