2012.03.13. 10:10          



Kár lenne a hatodik BL-győzelmi esélyt is elszalasztani! 

Böhn Karl-Erik_blog_MOB.jpgMeglehetős szűkszavúan intézte el Karl-Erik Böhn vezetőedző a Győri Audi ETO KC szombaton, a norvégiai Larvikban elszenvedett, „méretes” vereségét (32-25). A dolog azért érdekes, mert előzőleg a megleckéztetés vágyáról és egyéb, hasonlóan magas hullámhosszon elhangzó jóslatokról lehetett olvasni.


     Amint az események igazolják, érdemes lenne egy kicsit visszavenni a felsőfokú jelzőkből, az „űrkézilabda” hangoztatásából - elsősorban a győri kézilabdázónők, a csapat érdekében. Persze nincs könnyű helyzetben a sajtó jelentős része, amely még Böhn úr színrelépése előtt akkora reklámot csinált a Norvégiából a kertek alatt érkezett szakembernek, mint amilyenre csak a legritkább esetben volt / van példa.


     A dolog azért is érdekes, mert Karl-Erik Böhn minimum furcsa előzményeket követően lett a magyar női kézilabda válogatott kapitánya. Előzőleg ugyanis a legkülönfélébb szinteken folytak a csatározások, hogy azután a legrangosabb szakmai képviselet, az edzőbizottság konkrét ellenjavallata (Kovács Péter) dacára kinevezzék. Akkor az is többször elhangzott, hogy Böhn főállású kapitány lesz, de ezt az ígéretét alig egy hónap múlva már fel is rúgta az MKSZ vezetése.


     Jött ugyanis Konkoly Csaba rosszul (vagy éppen nagyon is céltudatosan?) időzített menesztése, amelyet követően „csak most és csak egy szezonra” azonnal el lett felejtve a főállású kapitányság: Karl-Erik Böhn-t pedig az ETO élére is kinevezték. Az ETO pedig szárnyalt-szárnyal, miközben a vízcsapból is az folyt, hogy ha idén nem, akkor soha: meg kell lennie a BL-győzelemnek.


     Az esély továbbra i adott, hiszen az ETO a BL-elődöntőben játszhat a román Valcea ellen. Ám az utóbbi két BL-találkozó (tehát nem egy!) mindenképpen több szót érdemelt volna. A győri hölgyek ugyanis már a spanyol Itxaco ellen, hazai pályán is megszenvedtek, s miután a meccs folyamán leginkább vesztésre álltak, mindenképpen örülhetnek a döntetlennek.


     Szombaton pedig jött Larvikban a hidegzuhany: mínusz hét! A vélemény pedig eléggé lekicsinylően hangzott Böhn szájából. Csak személyes csalódottságáról szólt, a szerény produkció bármilyen elemzését viszont elhagyta. Úgy tűnik, a korábbi idők történései nem nagyon izgatják. Pedig azért az elgondolkodtató kellene legyen mindenki számára, hogy a Győr ötszöri elődöntőbe jutása miért végződött olyan szerény mérleggel, mint ahogyan? Talán nem ártana a régi mesét felújítani egy kicsit, mert a róka, a sajt és a kiéneklés esete már nem egyszer előfordult. Teltek az évek, folyamatosan nagy volt a fogadkozás, a végső siker pedig csak elmaradt.


     A vereség, a gyenge játék mindenkivel óhatatlanul megesik. A csalódások, a hullámvölgyek viszont csak akkor érnek valamit, ha a tapasztalatokat nem a szőnyeg alá söprik, hanem kellő önkritikával beépítik az életükbe. Ha nem így tesznek Győrben, könnyen elúszhat a hatodik BL-győzelmi lehetőség is.  

jochapress.blog.hu


süti beállítások módosítása