2012.02.03. 20:47          



Pénteken este rendezte meg a Magyar Evezős Szövetség azt a rendkívüli közgyűlést, amelynek fő témái az elnök és az elnökség visszahívása voltak. Mitnyan György és elnöksége döntő fölényes vereséget szenvedett, mivel az ellenzék 80 százalékos szavazati aránnyal vonta meg tőlük a bizalmat.

Amint továbbra is névtelenül nyilatkozó szakemberek (ugtyan, mitől féltek?) elmondták, ez a vereség már novemberben megérett első fokon, amikor a szakma küldöttségével Mitnyan elnök egyszerűen nem akart érdemben tárgyalni. Pedig ők - állítják az inkognitósok - már akkor is ellehetetlenültnek érezték az elnök és a szakma kapcsolatát.

A következő menet decemberben történt meg. Ekkor a tizenöt, aláíró klub képviseletében Denk András, a Budapesti Evezős Szövetség elnöke próbált meg tárgyaló asztalhoz ülni Mitnyan György-gyel, aki nem volt hajlandó átvenni a neki címzett, bizalmatlansági indítvánnyal felérő levelet. E helyett „Torgyán-féle stílusban” akarta Denket lesöpörni - így maradt a postai út.

A közgyűlés igazolta az előzetes várakozásokat. Mitnyan viszont utoljára még kimutatta féktelen haragját. A visszahívást követően ugyanis az elnökválasztás volt a kövekező napirend, ahol harmadmagával Mitnyant is jelölték. Ő azonban se szó, se beszéd, még újabb visszalépésre (netán elköszönésre) sem méltatta a mintegy hatvan fős közgyűlést és ex-alelnökével, Kelemen Istvánnal angolosan távozott.

Szó se róla, ez egy átlagembertől sem könnyen elfogadható lépés volt ez. Hát még egy politikustól. Pedig a vereséget mindenkinek méltósággal el kell(ene) tudni viselni. Annál is inkább, mivel bizonyára komoly része volt abban, hogy ilyen tömegesen fordultak vele szembe a sportág meghatározó emberei.

süti beállítások módosítása