2012.01.28. 13:48          



Spiriev Attila2.jpgAz újságírás, a megjelenő cikkek óhatatlan velejárói, hogy azok érveket és ellenérveket indukálnak. Így történt ez a dr. Szécsényi Józseffel volt beszélgetés alapján megjelent interjút követően is. Kővágó Zoltán menedzsere, Spiriev Attila kért megnyilvánulási lehetőséget és ennek természetesen helyt ad a mob.hu szerkesztősége.

„A Szécsényi professzor úr és Kővágó Zoltán közötti kapcsolat legelejétől szeretnék indítani - így a nemzetközi szintű menedzser. - 2009-ben valóban Kővágó kereste meg az elismerten legtekintélyesebb magyar diszkoszvető szaktekintélyt azzal, hogy felügyelje a felkészülését. A 2010-es idényben alapvetően minden rendben ment, egyetlen, zavaró momentumot leszámítva. A barcelonai Eb-n ugyanis Kővágó nem jutott a döntőbe, Szécsényi úr pedig nehezményezte, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nem vitte őt ki erre a kontinensbajnokságra.”

- Az már sosem derül ki, mennyit változott volna a helyzet, amennyiben Szécsényi József a helyszínen próbál tanácsokat adni tanítványának. Egyébként pedig ettől még tovább folytatták az együttműködést 2011-ben is...   

„Annyi változtatással, hogy a tanár úrnak a fizikai felkészítésében beiktatott változtatásai nem hozták a várt eredményt, ezért Kővágó visszaváltott a korábbi munkára és a továbbiakban a tanár úr kimondottan csak a technikai részhez szólt hozzá. Így telt el a 2011-es év, amely mindkét fél részéről jól működőnek tűnt, s ezt az eredmények is igazolni látszottak. Pártfogoltam ugyanis 69.50 méterrel a világranglista élén zárta az idényt.”

- Még sem lehetett senki felhőtlenül boldog, hiszen a koreai világbajnokságon megint nem sikerült a döntőbejutás.

„A teljességhez hozzá tartozik, hogy amíg 2010-ben a szövetség nem vitte ki az Eb-re Szécsényi urat, addig 2011-ben éppen fordítva történtek a dolgok! Ekkor ugyanis az atlétikai vezetés minden lehetséges változatot felkínált Szécsényi úr koreai kiutaztatásához, ám most ő makacsolta meg magát és nem vállalta az utat. A selejtező három dobása megint nem volt elég a döntőbejutáshoz - az pedig sovány vigasz, hogy a valóban csak 1-2 centiméteres kilépésénél két méterrel többet ért el, mint az utána következő legjobb.”

- Ez az utazási stop még mindig nem kellett volna, hogy szakításhoz vezessen.

„Nem is ez volt az oka a kapcsolat felbomlásának. A mester ugyanis novemberben válaszút elé állította Kővágót azzal, hogy amennyiben a vele szemben támasztott négy feltételnek akár csak az egyikét is elutasítja, vége a közös munkának. Ez már az első ponttal meghiúsult, ugyanis a profi sportoló kijelentette, ő az olimpia évében nem tud és nem is akar az egyetemi tanulmányaival foglalkozni, mivel ez az esztendő sportpályafutásának rendkívül fontos szakasza. A második pont, a kommunikációs téma okafogyottá vált, mivel Kővágó rendezte a MASZ felé a kapcsolatát. A 3-4. kérdések összefüggnek, ugyanis Kővágó éppen azért nem akar edzőtáborokba vonulni, mivel minden feltétele adott Szolnokon, s minél több időt akar a családjával tölteni.”

- Akkor most mi is a helyzet?

„Szécsényi professzor úr - akit Kővágó és jómagam is változatlanul a kiemelkedően a legjobb magyar diszkoszvető szakembernek tartunk! - többször felhívta Kővágót azzal, hogy esetleg fontolják meg a közös munka folytatását, s ennek igénye a másik oldalról is fel-felmerült. A most megjelent interjút követően viszont ez a lehetőség okafogyottá vált.”  

Forrás: Jocha(Press) Károly    

süti beállítások módosítása