2013.03.06. 23:23          



A vezetőség csöpögtet és lebegtet - állítják a játékosok

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél - tartja a közmondás, amit úgy is lehet mondani, ha fúj a szél, akkor biztosan zörög a haraszt is. Márpedig a zörgés esetünkben nem indokolatlan. A számos, anyagi gonddal küszködő élvonalbeli labdajáték szakosztály közül most éppen a PLER-Ferencvárosnál férfi együttesénél növekszik a feszültség.

     A témát természetesen a pénz, illetve annak hiánya jelenti. Ahogy az lenni szokott: késések és pénztelen periódusok váltogatják egymást. A hírek persze lassan és több szűrőn keresztül szivárognak, de mostanában mind többet lehet hallani a nehézségekről.

„Természetesen” senkinek nem akaródzik a nevét adni, szigorúan csak négyszemközt és anonimitást kérve mond bárki is valamit. „Remélem, érthető a visszafogottságom - mondja szűkszavúan az egyik játékos -, elvégre nem akarom felégetni magam mögött a lehetőséget.”

Zsiga Gyula_blog_1.jpg

                                               Zsiga Gyula, a PLER-Ferencváros vezetőedzője

     Más oldalról konkrétabban elhangzanak tények is. „Amikor másfél éve létrejött ez a legújabb fúzió, azt a perspektívát lengették meg előttünk, hogy nem egyszerűen csak élvonalbeli középcsapatként akarnak működtetni bennünket, hanem legkésőbb három év múlva már valamelyik európai kupasorozatban indulhatunk. Ami a játékosállományt illeti, nem tudom, előbbre tartunk-e, mint a kezdetekkor. A szerződéseinkben lévő járandóságainkról pedig inkább nem is beszélnék.”

Lendvay Péter Athénban gólt szerez_blog.jpg

                                      A képen Lendvay Péter az athéni olimpián gólt szerez

     Egy harmadik ember ennél is merészebb volt és konkrétumokat is elmondott. „Már az első szezonban, 2011-12-ben is lecsipegettek a pénzünkből, de azt az évadot még ha nyögvenyelősen is, de átéltük. A mostani, a 2012-13-as idény viszont már jóval döcögősebben megy. Az eltelt hét hónap során darabolva és csúsztatásokkal megkaptunk nagyságrendileg három hónapnyi fizetést. Karácsony előtt egy héttel már elég nagy volt a morgolódás, ekkor adtak félhavi pénzt, amivel az októberi hónapot nagyságrendileg letudták. A következő csöpögtetés január közepén volt, azóta viszont egyetlen forintot sem láttunk. Vezetőink közül hétszámra senkit nem látunk, a közelünkbe sem jönnek. Lebegtetik a dolgokat, és legfeljebb annyit mondanak, hogy tárgyalnak az ügyben, meg hogy a szponzorok pénzei a Ferencváros központján keresztül jönnek, és ott akadnak el. Mi nem értjük, miért van szükség erre a kitérőre - ha valóban így van. De tulajdonképpen nem is érdekel - ránk csak az tartozik, hogy a pénzünket nem kapjuk meg, és ez az állapot felettébb idegesítő.”

     Az elmondottak minden egyes szavára ugyan nem venném meg a mérget a patikában, de a három, egymással összecsengő nyilatkozat nagyban valószínűsíti az említett tények fennállását. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyobb viharok aligha lesznek elkerülhetőek...

süti beállítások módosítása