2013.02.06. 08:17          



A szövetség még tanulmányozza a FIFA 22 oldalas indoklását

Huszonegy napja van a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulni annak nyomán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) helyben hagyta korábbi fegyelmi döntését, azaz zártkapus marad a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia világbajnoki selejtező.

    Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta: megkapták a FIFA 22 oldalas indoklását, amelynek tanulmányozása jelenleg is zajlik. Hozzátette, a háromhetes határidő után további tíz napja van az MLSZ-nek, hogy részletes indoklást nyújtson be a svájci székhelyű szervezetnek.

    A FIFA fellebbviteli testülete hétfőn minden pontján helyben hagyta az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat, amelyeket azt követően szabtak ki, hogy az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiróttak.

    Az MLSZ hangsúlyozta, hogy - a FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva - a CAS-hoz fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét.

    A világbajnoki selejtezőcsoportjában jelenleg második magyar csapat március 22-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása