2012.03.15. 12:43          



A hatszoros világbajnok kajakosnő Janics Natasáékkal csatázhat

Fazekas Krisztina csapathajókban hatszoros világbajnoknak mondhatja magát. Az MTK versenyzője 2010-ben férjhez ment az amerikai Rami Zurhoz, aki kajakban három olimpián is indulhatott: 2000-ben izraeli, 2004-ben és 2008-ban amerikai színekben rajtolt, de egyszer sem jutott döntőbe.

     Krisztina 2011-ben, a szegedi világbajnokságon már amerikaiként indulhatott és a kajak 1-1000 méteres távon másodikként haladt át a célvonalon, s szerzett az Egyesült Államoknak egy ezüstérmet.

     Krisztina feltehetően abban a hiszemben volt, hogy a 2012-es, londoni olimpiára is amerikaiként utazhat majd el, ám az óceánon túl sem megy minden úgy, akár a karikacsapás. Krisztina ugyanis házasságkötése ellenére is csak 2013-ban kapja meg az állampolgárságot, így csak magyar színekben harcolhatja ki az ötkarikás részvételt. Ez azonban módfelett nehéz vállalkozásnak ígérkezik, hiszen Janics Natasa, Kozák Danuta, Benedek Dalma, Kovács Katalin, Csipes Tamara és Szabó Gabriella személyében minimum hat, igen nehéz ellenféllel szemben kellene bizonyítania.

     A papírforma semmiképpen sem Fazekas sikerét ígéri, a meglepetéshez óriási eredményeket kellene produkálnia. Mind ez azonban egyáltalán nem vette kedvét a tavalyi ezüstérmesnek, aki már fel is tűnt a hazai kajakos berkekben és gőzerővel szervezi közvetlen felkészülését az itthoni válogatókra. A bökkenő csak annyi, hogy Fazekas több klubbal is (így például a győriekkel is) tárgyalgatott, kiknek a színeiben próbálja meg az itthoni bizonyítást, ám az nem különösebben izgatja, hogy az MTK vezetőivel is felvegye a kapcsolatot.

     Márpedig Fazekast ez év szeptember végéig szerződés köti az MTK-hoz, így amennyiben visszatér Magyarországra, csak a kék-fehérek színeiben indulhat a válogatókon. Hogy végül sikerül-e „megbundáznia” a klubcserét? Hát arra is kíváncsiak vagyunk. Meg persze az is érdekes lesz, be tud-e ékelődni a legjobb magyarok közé, vagy a válogatókat követően szép csendben visszautazhat új hazájába?

 

jochapress.blog.hu

süti beállítások módosítása