2013.04.04. 06:40          Kedves Olvasóim!

2012. januárjában fiatal barátom, Somogyi Péter javaslatára vágtam bele a blog írásába, amelyet most érdekes és tanulságos tizennégy hónap után befejezni szándékozok. Itt köszönöm meg a kezdeti lépésekben sokat segítő Somogyi Péternek, később Kínyó Norbertnek, majd Roska Emese Boglárkának segítségüket, tanácsaikat. A Kedves Olvasóknak pedig az érdeklődésüket, hiszen a visszajelzések nélkül már régen feladtam volna...

Érdekes és tanulságos volt ez az időszak, igazi tanuló peridódus. Számomra komoly sikerek éppen úgy születtek, mint csalódások. Most inkább csak a szépre emlékezem. Így arra a tényre, mely szerint több tucatszor elértem egy-egy napon az ezer oldal megnyitását, a csúcsot pedig egyszeri 4.682 oldalnyitás jelentette.

Mivel úgy éreztem, amennyiben saját oldalt nyitok, (amelyet én legszívesebben egy "független, kis magánújság" névvel illetek) ott nagyobbak a lehetőségeim, így ezt megtettem még februárban. Biztató tapasztalatokat szereztem, s  mindenképpen ott szeretném folytatni. Ezért kérem azokat a hűséges olvasóimat, akik még mindig látogatják ezt az oldalt, "jöjjenek át"

                             a    JochaPress.hu

címre és tiszteljenek meg továbbra is érdeklődésükkel!

     Aki teheti - amennyiben kellemes benyomásokat szerez - kérem, hozzon új érdeklődőket is magával.

Bízva további megtisztelő figyelmükben, szeretettel köszönöm meg kitartásukat, és várom Önöket, Titeket "odaát", a JochaPress.hu oldalain.

                                                                      Jocha(Press) Károly

                                       

Szerző: JochaPress

2013.04.03. 07:54          Fenntartható lesz az új FTC-stadion

Scheer Sándor, az FTC labdarúgócsapatának új arénáját építő Market Építő Zrt. vezérigazgatója szerint gazdaságos és racionális lesz az új Fradi-stadion. A cégvezető úgy fogalmazott: Fradi-szurkolóként azt érzi, egy álom válik valóra az új létesítménnyel, amely az állam segítségével 18 hónap alatt készül el.

    "A profi labdarúgásban ma már elengedhetetlen feltétel, hogy egy csapatnak rendelkezésére álljon egy ilyen stadion" - mondta Scheer Sándor, hozzátéve, hogy a tervezésnél két fő szempontot vettek figyelembe: a szurkolók minél jobb kiszolgálását, valamint a létesítmény fenntarthatóságát.

Szerző: JochaPress

2013.04.02. 07:21          BL-győztes a Szeged

A Szegedi TE férfi tekecsapata megnyerte a Bajnokok Ligáját. A Tisza-partiak a szlovákiai Final Four döntőjében a Podbrezova (Zólyombrézó) hazai pályán játszó együttesét győzték le 6-2-re.

    A magyar csapat - amely 2006 után a második BL-trófeáját gyűjtötte be - az egy nappal korábbi elődöntőben ugyancsak 6-2-re verte az osztrák Sankt Pölten gárdáját.

Szerző: JochaPress

2013.03.29. 10:07          Szabó Edina: tizenhárom év után elköszöntem a franciáktól

Bár tény, hogy a Ferencváros ugyancsak meggyengült játékosállománnyal lépett az Érd ellen pályára, ez mit sem von le az érdiek sikere értékéből. Elvégre az FTC ellen nyerni női kézilabdában - néhány, soványabb évet leszámítva - immár évtizedek óta a bravúr kategóriájába tartozik.

     Szabó Edina.jpg

Szabó Edina, az érdieket immár harmadik éve felkészítő, korábbi válogatott játékos természetesen örömmel fogadta a gratulációt.

     - Miután a Veszprém ellen elvesztettük a már elérhető negyedik helyet, ezért rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk. Mindössze két lehetőségünk maradt arra, hogy bebiztosítsuk helyünket a legjobb négy magyar kézilabdaklub között. A BL-ben kitűnően szerepelt Ferencváros otthon is nagy falatnak ígérkezett, majd vasárnap Székesfehérváron, ki-ki ütközet várt volna ránk. Persze hogy örülök a Ferencváros legyőzésének, amivel együtt járt az alapszakasz negyedik helye is.

Szerző: JochaPress

2013.03.29. 06:24          Nem lesz szálloda a BVSC területén

Nincs semmiféle építési terv a BVSC-Zugló egyesület átvett területére vonatkozóan, Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester továbbra sem szándékozik szállodát építtetni - közölte a zuglói önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

    A XIV. kerületi képviselő-testület március 14-én többséggel döntött arról, hogy a jövőre nézve is sportlétesítmény céljára veszi át a hatmilliárd forint értékű ingatlant - áll a közleményben. Az önkormányzat az Index azon cikkére reagált, amelyben arról írtak, hogy a beépítési terv szerint az önkormányzat szándékai szerint hotel épülne a BVSC területére.

Szerző: JochaPress

2013.03.28. 05:30          Erdei: Mindenem a boksz

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok nem csupán az orosz Gyenyisz Gracsov elleni szombati mérkőzését szeretné megnyerni, hanem ismét a félnehézsúly legjobbja akar lenni.

    A hivatásosok között veretlen magyar bokszoló - menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint - a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű minitorna első fordulójában lép majd ringbe a hétvégén, melynek sajtótájékoztatóján beszélt terveiről.

Szerző: JochaPress

2013.03.27. 06:35          Gyógyulófélben van Rakaczki Bence

Rakaczki Bence, a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatának leukémiával küzdő 19 éves kapusa megnyerte egészségéért folytatott meccsét, most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó - ezzel a sporthasonlattal élt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján Miskolcon.

    A professzor - aki egyben a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztályának vezetője is - úgy fogalmazott: a sikeres csontvelő transzplantációt követően Rakaczki Bencét "otthonába bocsátották".

    Elmondta azt is: mindeddig a fiatal sportoló felépülése érdekében nem tájékoztatták a médiát a gyógykezelésről, hogy "nyugodt legyen a légkör".

Szerző: JochaPress

2013.03.26. 06:12          Isztambul ismét olimpiai lázban ég

Törökország gőzerővel készül arra, hogy Isztambul nyerje el a 2020-as nyári olimpia rendezési jogát, amelyről szeptember 7-én dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 125., Buenos Aires-i kongresszusán.

    Ezt jelzi, hogy a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán elterülő városban lépten nyomon az eseményt hirdető plakátokba botlik a látogató. Sőt még egy felújítás alatt álló mecsetet körülölelő állványzatra terített molinó is öles betűkkel hirdeti: "Istanbul 2020", a felirat alatt pedig az olimpia jelképének számító öt karika látható.

    A török légitársaság a gépei fedélzetén olvasható lapjában négy oldalt szentel a hét év múlva sorra kerülő eseménynek, amelyért a több mint 13 millió lakosú török metropolisz mellett Madrid és Tokió verseng. A szervezőbizottság egyik vezetőjével készített interjúból kiderül, hogy minden idők legmonumentálisabb megnyitó ünnepségét tervezik a Boszporusz partjain, amennyiben Isztambul lesz a házigazda.

Szerző: JochaPress

2013.03.25. 06:56          Piros és kék zászlók Mogyoródon

Majdnem ötven egyesület háromszáznál is több utánpótlás korú versenyzőjének részvételével rendezték meg a WKF karate magyar bajnokságot Mogyoródon március 23-24-én. A természetesnek mondható telt ház és a kiváló hangulat mellett egészen a felnőtt Európa-bajnokságig mutató tapasztalatot szereztek a szervezők és fiatal versenyzők egyaránt - írja az utanpotlassport.hu.

A település nevét hallva automatikusan a Forma–1 jut az eszünkbe, ám ha március vége felé járunk, akkor csakis karatéról lehet szó, amelynek a magyar bajnokságát az idén már második alkalommal tartották a helyi Szent László Általános Iskola minden igényt kielégítő sportcsarnokában. Hogy a legnépszerűbb sportágak egyike vendégeskedik Mogyoródon, arra vonatkozóan már a terem felé menet meggyőződhettünk, hiszen már kora reggel tele volt a környék autókkal és egy irányba igyekvő utazókkal. Ha mégis lettek volna kétségeink, a belépés után ezek garantáltan szertefoszlottak. A fél tízes kezdésre már dugig telt a csarnok, és nem pusztán azért, mert minden gyerek mellett ingyen mehetett be egy-egy szülő a terembe. A létszám – és ezzel párhuzamosan a hangulat – csak fokozódott a későbbiekben, tetőfokára pedig a csapat kata vastapssal kísért ünneplésénél hágott.

Szerző: JochaPress

2013.03.22. 13:20          Kedves Mindannyian!

 

Az elmúlt több mint egy év során itt, a blogok között igyekeztem sporttárgyú írásaimmal minél több Olvasó kedvében járni, felkelteni az érdeklődésüket.

     Természetesen voltak jobb és kevésbé jó periódusok ez idő alatt. Most viszont elérkezettnek láttam az időt arra, hogy egy más kategóriában is próbára tegyem magamat. Az elhatározást követően még februárban sikerült egy önálló internetes oldalt nyitnom, kollégám és barátom, Kínyó Norbert hathatós támogatásával.

 

Szerző: JochaPress

2013.03.22. 06:34          Torna: Megvan a férfi Eb-csapat

Kovács István férfi vezetőedző kihirdette az áprilisi moszkvai tornász Európa-bajnokságra utazó férfi csapatot, a válogatottat Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence és Rácz Attila alkotja.

Mint ismeretes, két válogatóverseny eredménye alapján kerülhetett két fő a csapatba, míg két versenyzőt a vezetőedző jelölt. Az második válogatót szerdán rendezték, ahol a korábbiakhoz hasonlóan a versenyzők a szerenként és az összetettben elért eredményeik alapján helyezési pontot kaptak. Kovács István tájékoztatása szerint a két verseny helyezési pontjai alapján Tálas Bence 66 ponttal lett csapattag, míg Rácz Attila 44 ponttal végzett a második helyen.

Szerző: JochaPress

2013.03.21. 12:05          Az előző elnök látta a csapdákat és azonnal lemondott

Nyolc sportági szakszövetségnek különös örömre volt oka a napokban, amikor hivatalossá vált a kormány korábbi ígérete. Ennek megfelelően konszolidálják az eladósodott szövetségeket. A 440 milliós összegből a legnagyobb rész az evezősöké, akik több mint 95 milliós hátrányt halmoztak fel. Az összeg nagyságát jól szemlélteti, hogy az jóval meghaladja a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) egy éves, hivatalos költségvetését.

     Mivel a témát viszonylag közelről ismerem, ezért most, ebben a történelmi pillanatban, amikor az evezősök fellélegezhetnek, és kiemelt sportágként folytathatják remélhetőleg egyre gyümölcsözőbb tevékenységüket, megpróbáltam visszapörgetni három évvel az idő kerekét. Az akkor, egészen pontosan 2010. február 14-én azonnali hatállyal lemondott elnököt - aki mindmáig a MOB Felügyelő Bizottságának az elnöke -, Dávid Imrét kérdeztem: mi is történt valójában? Hogyan és miért kezdett el ez a lavina viharos gyorsasággal dagadni?

Dávid Imre_blog2.jpg                                                                      Dávid Imre

    - Amit a legfontosabbnak tartok leszögezni: lemondásom idején a MESZ-nek semmilyen köztartozása nem volt.

Szerző: JochaPress

2013.03.21. 07:28          Isten éltesse Dunai Antalt!

Csütörtökön ünnepli 70. születésnapját Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó. A nagyszerű labdarúgó Gara városában született, s ahogyan az MTI-nek adott interjúban felidézte, reggeltől estig az utcán futballozott. Volt, hogy az utcában lakó családokból verbuvált alkalmi csapatok - felnőttek, gyerekek együtt - mérték össze tudásukat.

    Tízévesen a Baja együttesében játszott, 16 éves korában - ekkor még csak orvosi engedéllyel - bemutatkozhatott a felnőttek között is, a 18 éven aluliak válogatottjának tagjaként pedig már 1960-ban UEFA-tornát nyert Bécsben.

    "Az érettségit követően egy Trabanttal vittek le Pécsre, ami akkor nagyon nagy dolog volt. Tizennyolc évesen debütáltam az első osztályban, ráadásul mindjárt az első mérkőzésen az én gólommal győztük le a Győr csapatát" - mondta Dunai, aki három évet töltött Pécsen, 1963-ban Tichy Lajos és Albert Flórián mögött harmadik lett a góllövőlistán.

Szerző: JochaPress

2013.03.20. 14:52          Legalább úgy kell bizonyítania, mint ahogy Nagy László teszi

A londoni olimpia óta folyamatosan letargikus állapotban voltam; nagyon megviselt Douchev-Janics Natasa sorsa, annak alakulása. Amikor színre lépett Vlade Divac, az NBA-t is sikerrel megjárt, egykori kosaras világklasszis, azonnal tudtam, ebből baj lesz. Olyannyira, hogy a londoni olimpia legelején, egy szerb sajtótájékoztatón nem a világ jelenlegi legeredményesebb teniszezőjét, Novak Djokovicot, hanem Divacot fényképeztem le elsőként és nem is csalódtam megérzésemben.

Divac Vlade_blog.jpg

     Ez a kétszáztizes magasságú úriember, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, nem kétséges, jól tele beszélte Janicsnak a fejét mindennel és annak az ellenkezőjével is. A háromszoros olimpiai bajnok kajakosnő pedig mindent „felszívott”. Kedves férje is „duruzsolhatott” neki naphosszat, az eredmény pedig nem sokat váratott magára.

Szerző: JochaPress

2013.03.20. 07:31          Népes csapat a nyári EFOY-ra

Minden idők legnépesebb magyar csapata vehet részt az utrechti Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Amint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi közleményéből kiderül, eddig nyolc sportág 77 versenyzője biztos utazó, ugyanakkor a teljes létszám a 110 főt is elérheti. A költségeket - mintegy 40 millió forintot - a MOB finanszírozza.

    Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója, az EYOF-csapat vezetője hangsúlyozta: Magyarország számára most különösen fontos a Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, mert 2017-ben Győr lesz a házigazda.

Szerző: JochaPress

2013.03.19. 12:21          A hazai szakemberek is lehetnek eredményesek

A következő, rövid, ám mégis sokat mondó hírt tette közzé az MTI: „a tavaszi idény végéig Schmidt Béla irányítja a férfi kosárlabda élvonalban szereplő Atomerőmű SE szakmai munkáját.”

     Tóth János, a paksi klub szakosztályelnöke azt is elmondta a távirati irodának, hogy az egyesület vezetése több edzővel is tárgyalt, végül úgy döntött, hogy a megbízott trénernek szavaz bizalmat a szezon hátralévő részére.
     A Tolna megyei együttes múlt hétfőn bontott szerződést spanyol szakvezetőjével, Enrique Gutiérrez Garciával, majd múlt szerdán a Szolnoki Olaj KK ellen 90-74-re megnyert bajnokin már Schmidt Béla ült az ASE kispadján.
     Az ASE második helyen zárta az alapszakaszt, és eddig egy-egy győzelemmel (Szolnok) és vereséggel (Kaposvár) áll a középszakaszban.  Nem mellesleg a hónap végén, március 30-31-én Pakson rendezik majd a férfi Magyar Kupa négyes döntőjét.
     A fenti sorok elolvastát követően bizonyára sokan nem kapcsolnak azonnal, miért is a „sokat mondó” minősítés.

Szerző: JochaPress

2013.03.19. 07:39          Kamuti Jenő tag lett az UNESCO egyik tanácsadó testületében

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO egyik bizottságának tanácsadó testületébe választották dr. Kamuti Jenőt, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökét.

Kamuti Jenő_II. ker..jpg


   A kétszeres egyéni olimpiai ezüstérmes tőrözőből lett sportdiplomata, aki az általa irányított bizottság képviseletében volt jelen Bakuban, az UNESCO Testnevelés és Sport Kormányközi Bizottságának (CIGEPS) ülésén négy évre kapott tanácsadó testületi tagságot.

Szerző: JochaPress

2013.03.18. 08:36          Századik névnapját ünnepli a világ legidősebb olimpiai bajnoka

Ahány ország, s azon belül ahány ember, annyiféleképpen ünnepli a születés- vagy éppen a névnapját. Azért a kerek számoknak általánosságban elmondható, hogy sokkal nagyobb a varázsuk. Már egy „sima” évtizedes alkalom is megteheti a magáért. Mondjuk egy harmincadik születésnap vagy éppen egy hatvanötödik névnap. De egy ötvenedik az már mindenképpen kiemelést érdemel, hogy az ugyancsak ritka, „százas” jubileumról már ne is beszéljünk.

     Pontosabban szólva, beszéljünk róla. Konkrétan arról, hogy a világ legidősebb, élő olimpiai bajnoka, dr. Tarics Sándor vajon miként ünnepli a századik névnapját. Mert hogy az 1936-os, berlini olimpián győztes magyar vízilabda válogatott tagja ez év szeptember 23-án a 100. születésnapjához érkezik. Tehát féléves volt, amikor családja az első népnapjára emlékezhetett.

Tarics Sándor_blog.jpg

     Beütögetem hát a kivételesen közvetlen, barátságos, mindenkivel szívesen szót váltó Sándor bácsi kaliforniai telefonszámát. Néhány csengést követően a vonal végén a ritka évfordulóhoz érkezett jubiláns jelentkezett.

Szerző: JochaPress

2013.03.18. 06:57          Ungvári Attila: Fantasztikus a dobogó, de még görcsölök a tatamin

Bronzéremmel és remek teljesítménnyel tért vissza a nemzetközi mezőnybe a Montevideóban rendezett Világkupa-versenyen a 73 kilós ceglédi dzsúdós

Két év eltiltás és két hét edzést követően lépett ismét tatamira nemzetközi versenyen Ungvári Attila. A 73 kilós ceglédi dzsúdós az Uruguayban megtartott Világkupa-viadalon tért vissza szeretett sportága vérkeringésébe. A korábbi Eb-bronzérmes sportoló fantasztikus teljesítményt nyújtva dobogóra állhatott, miután öt meccséből négyet megnyert, így a harmadik helyen végzett. A 24 éves klasszis úgy véli, a bronzérme ellenére messze van még korábbi formájától.

2013-Ungvári Attila-Montevideo-beszámoló.jpg

Szerző: JochaPress

2013.03.17. 20:51          Érik a Veszprémnek a kölni négyes döntő

Nagyüzemben nagy magyar sikerek születtek a szombat-vasárnapi európai kupaküzdelmek során, hiszen mindössze a Vác női együttese

maradt alul Párizsban.  A Bajnokok Ligájában viszont túlteljesítettek a magyar részvevők, közülük a Szeged érdemel kiemelt dicséretet.

     A hősiesen küzdő váciaknál egy dolgot azért felemlíthetünk: nem szabadna az ellenfelekről olyasmiket állítani, mint tette Tápai Szabina, vagy Klivinyi Kinga. Tulajdonképpen majdnem mindegy, ki mondta, a lényeg kb. ez volt: a párizsiak nem tudnak többet, mint amit most mutattak (egy góllal nyert otthon a Vác), mi viszont igen, ezért nyerni fogunk. Erre mi történt: tudtak-nem tudtak, de mégis ők nyertek és jutottak tovább a következő fordulóba. Ezeket a panelszerű betétdalokat el kellene felejteni. Ennél már csak Alilovics, a veszprémi kapus mondott nagyobbat, aki a Kiel legyőzésében bizakodott, az eredmény pedig mínusz kilenc lett.

     Ha már szóba került az MKB, gyorsan szögezzük le: vasárnap délután a spanyol Ademar Leon otthonában rendkívül céltudatos játékot produkált a bakonyalji társulat.

Szerző: JochaPress

2013.03.16. 17:44          A túlerővel szemben kevés volt a szív és az akarat

Csodák a sportban sincsenek. Ez a tétel most éppen a Ferencváros női kézilabda csapatával kapcsolatosan bizonyosodott be, amely a rendelkezésre álló játékosállománnyal minden erényét felvonultatta, de így sem tudott nyerni a Zvezda Zvenyigorod otthonában. A Fradi ugyanis - immár harmadik alkalommal - egy félidős csapatnak bizonyult.

     A Rail Cargo Hungária női kézilabdázói mindent elkövettek azért, hogy bekerüljenek Európa legrangosabb kupasorozatában az első négy együttes közé. Ám a csapatnak eleve kevés játékosa van, s ez a tény döntőnek bizonyult. Igaz lenne ez az állítás még akkor is, ha Nerea Pena és Zácsik Szandra is száz százalékos állapotban rendelkezésre áll az egész sorozat alatt. Nélkülük pedig egyenesen Eger várának hős védőihez kell hasonlítani Tomori Zsuzsát és társnőit, akik messze erőn fölül teljesítettek.

Zácsik Szandra_blog_lő.jpg

                                                  Zácsik Szandra lövései is nagyon hiányoztak

Szerző: JochaPress

2013.03.16. 07:26          Étlen-szomjan a hó fogáságában

Húsz órát töltött az autópályán a hó fogságába esett kisbuszban az Illés Akadémia-Haladás hét korosztályos válogatottja, valamint Marton Róbert és Simon Attila edzők. A délelőtti beszélgetést követően szerencsére délután már egy Bicske melletti fogadóból jelentkezett Marton, hogy elmesélje: 18 órán keresztül étel és ital nélkül várták a segítséget - írja a Haladás honlapja.

Arról már korábban beszámoltak, hogy az Illés Akadémia-Haladás hét korosztályos válogatottja, és az akadémia két edzője éjszaka az M1-es autópályán ragadt, a kisbuszban aludtak. Később javult a helyzetük, délután az egyik tréner, a Haladás egykori kiváló középpályása, Marton Róbert, alias Hrubesch jelentkezett, hogy beszámoljon az új hírekről, valamint, hogy részletesebben elmesélje az étlen-szomjan töltött hosszú órákat.

Szerző: JochaPress

2013.03.14. 16:22          Foxi „őurasága” is késett - a Kecskemét százmilliót bukott

Ha nem angliai, spanyolországi vagy németországi mércével mérünk, akkor nyugodtan leírhatjuk: igenis elég sok pénz van a magyar labdarúgásban. Éppen elég ahhoz, hogy az itt játszóktól követelni is lehessen, vagy - ha úgy adódik - akár meg is lehessen őket büntetni. Ám miért, miért nem, de mindmáig nagyon egy oldalú az adok-kapok mérlege labdarúgásunkban. Jó példa erre a DVSC-ben játszogató (a labdával és a klub vezetőivel egyaránt szórakozó) Adamo Coulibaly esete, aki rövid időn belül már másodszor megy önkéntes szabadságra.

     Már a téli szabadsága két héttel történt meghosszabbítása is szép teljesítmény volt, szó se róla. Főleg azok után, hogy a LOKI vezetői meg sem szólaltak az ügy kapcsán. Elkenték a dolgot azzal, hogy a mi Adamónk a második csapat keretével kezdte meg a felzárkózást.

Szerző: JochaPress

2013.03.13. 08:18          Mi lesz a BVSC-vel?

Rendkívüli ülést tart a XIV. kerület képviselő-testülete csütörtökön a BVSC-Zugló térítésmentes átvételéről. Az önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a képviselők korábban egyetértettek a sportegyesületnek otthont adó földterület, a létesítmények és a vagyontárgyak - vagyis mintegy 6 milliárd forint értékű vagyon - térítésmentes átvételében, azonban a legutóbbi testületi ülésen nem kapott többséget a javaslat.

    A közlemény idézte Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint a kerületnek szüksége van a többezres kihasználtságú sportlétesítményre, az átvétellel megoldódnának Zugló uszodagondjai, bővülnének a sport- és szabadidős lehetőségek. A komplexum felújítási költségeit a vállalkozások társasági adóalapjából leírható sporttámogatásokból - vagyis a TAO-ból - fedeznék, az üzemeltetést a klub állná, így pluszköltség nem terhelné a kerület kiadásait, sőt a pálya hasznosításából bevétele lenne.

Szerző: JochaPress

2013.03.12. 06:23          Negyven éve nyert BEK-et magyar röplabdacsapat

Napra pontosan 40 évvel ezelőtt született meg a magyar röplabdasport történetének egyik legnagyobb sikere: a NIM, azaz a Nehézipari Minisztérium női csapata 1973. március 12-én hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK).

    A gárda - amelyre a magyar női válogatott is évekig épült - a Dinamo Moszkva felett aratott, világszenzációnak számító 3-0 ás győzelmével, majd a Dynamo Berlin és Start Lodz legyőzésével veretlenül nyerte a BEK-et. Az eredmény hatalmas európai visszhangot váltott ki, ezenkívül a magyar sportéletben is nagyra értékelték. A Nehézipari Minisztérium klubvezetése ígéretének megfelelően egy sportcsarnokkal jutalmazta a világraszóló eredményt.

Szerző: JochaPress