2013.01.03. 05:15          



Partnere már nyolc és fél évet kapott

Komoly bajba kerülhet a Formula-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, amennyiben ugyanis a német ügyészek bűnösnek találják a Gerhard Gribkowsky-val kapcsolatos vesztegetési ügyben, börtönbüntetésre számíthat.Ecclestone bernie 2012.jpg

     A 82 esztendős üzletember a The Sunday Telegraph című angol lapnak adott interjújában először beszélt arról, az F1-ben betöltött pozíciójába is kerülhet az, ha a német ügyészek további lépéseket tesznek ellene.

     Ecclestone-t azzal vádolják, 2006-ban kenőpénzt nyújtott át Gerhard Gribkowsky-nak azért, hogy az a BayernLB bank vezető kockázati elemzőjeként megkönnyítse a Formula-1 jogainak átruházását a jelenlegi tulajdonosra, a CVC-re.

     A vesztegetési ügy miatt Gribkowsky-t már elítélte a müncheni bíróság – nyolc és fél év börtönbüntetést kapott, és nem kizárt, hogy Ecclestone is hasonló sorsra jut. Bár az F1 ura ragaszkodik ahhoz, a 45 millió eurót nem kenőpénz gyanánt nyújtotta át a bankárnak, továbbra sem tudni, a német ügyészek tesznek-e további lépéseket ellene.

     Ecclestone bevallotta, ha így lesz, valószínűleg búcsút kell intenie a CVC-nek, és így a Formula-1-nek.

     „Valószínűleg kénytelenek lesznek megszabadulni tőlem, ha a németek utánam jönnek – ez elég nyilvánvaló, ha végül bezárnak” – mondta a Formula-1 teljhatalmú ura. „Azt már közölték, hogy felbéreltek egy fejvadászcéget, hogy találjanak valakit arra az esetre, ha én már nem tudom ellátni a feladataimat – ha például meghalok, vagy valami történik. Ez teljesen normális dolog.”

     Ecclestone nyilatkozata néhány héttel azt követően látott napvilágot, hogy a Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo arról beszélt, a 82 esztendős üzletembernek le kellene mondania, ha a német ügyészek további lépéseket tesznek ellene.

     „Mindenekelőtt Bernie és az F1 miatt nagyon remélem, hogy semmi sem fog történni” – mondta di Montezemolo. „Ha viszont Bernie-t megvádolják az ügyben, akkor azt gondolom, ő lesz az első, aki visszalép a Formula-1-től. Ez rossz lenne az F1-nek.”

     A Ferrari elnöke utalt rá, a Formula-1-nek egy jóval fiatalabb menedzsmentre volna szüksége, hogy biztosított legyen a sportág jövője.

     „Olyan emberekre van szükségük, akik sokkal modernebb nézeteket vallanak. Ugyanez a helyzet az én vállalatomnál is. Néhány év múlva már nem én leszek a Ferrari első embere. Valaki más fog érkezni.”

     „Mindig is mondtam Bernie-nek, hogy az „egyemberes” show-k ideje már lejárt, muszáj, hogy felépíts magad köré egy csapatot. Eljön az idő, amikor majd fel kell tennünk magunknak ezeket a kérdéseket, és előrelátónak kell lennünk. Előbb vagy utóbb Bernie-vel és velem is megtörténik mindez.”

(Forrás: Motorsportal.hu)

 

 

 

süti beállítások módosítása