2012.11.17. 15:55          



A sportteljesítmények a hazához is kössék a fiatalokat!

 

Bár még csak második hónapja, hogy átvette az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkári teendőit dr. Simicskó István, máris rengeteg helyre hívták. Szombaton például négy, különböző eseményre volt hivatalos. Közöttük az egyikre a XI. kerületi Szent Margit Gimnáziumban került sor, ahol a „Szellemi-lelki hétvége” nevet viselő programban a hit és a sport kapcsolatáról beszélt.

Simicskó István_121117_2.jpg

     - Jelenleg a Hit Évében járunk, s ebben az időszakban fokozottan el kell gondolkodnunk azon: ki vagyok, miért élek és mit kell megtennem itt, a földi lét néhány évtizedében? Előbb-utóbb valamennyiünknek rá kell jönnünk, hogy a nem jó szándékkal tett cselekedetek sosem okoznak örömöt. Hogy csak a jó cselekedetekben rejlik a boldogság. Amikor jót teszünk, nem csak másoknak okozunk örömöt, hanem a saját lelkiismeretünk is feltöltődik. Ez hit nélkül nem megy, amit csak a jó Isten adhat meg, s ami minden cselekedetünkre - így a sportteljesítményre is - hatással van.

     - A sportnak a testi-lelki egyensúly megőrzésében óriási szerepe van. A sport az életről szól, és nem csak a győzelemre tanít, hanem többek között a fair play-re, a nemes küzdelemre és a vereség elviselésére is.

     - Multikulturális világunkban fokozottan törekednünk kell felmutatni a kereszténység értékeit abban a meggyőződésben, hogy a megbillent egyensúlyú világot csak ezen értékek visszahozásával lehet eredeti egyensúlyába visszabillenteni. A sportra vetítve, bármilyen nagy teljesítmények is szülessenek, ha nincs hozzá a rekordereknek szívük, elfelejtik, kinek és mit köszönhetnek. A nevelésben arra kell törekedni, hogy nem csak versenyzőt képezzünk, hanem olyan fiatalokat, akik a sportteljesítményeiken keresztül is kötődjenek a hazájukhoz. Méghozzá napról napra erősebben - fejtegette többek között előadásában Simicskó István.  

 

 

 

 

süti beállítások módosítása