2012.05.31. 17:36          A Samsung 100 millió forint összértékű adománnyal segít

 

A Samsung Electronics Magyar Zrt., az Olimpiai Mozgalom kiemelt támogatója, a mai napon bejelentette, hogy „Smart Sport a Gyermekekért” elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatásáért. A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára.

 

Samsung120531_teljes elnökség.jpgA nemzetközi „Hope Relay” program magyarországi hívószava a „Smart Sport a Gyermekekért”. A kampány a Samsung okostelefonos alkalmazására épül, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket, egyidejűleg jó példát is mutathatnak a fiataloknak.

 

Samsung120531_1_KovácsI_FacskóI.jpgAz Android, iOS és Bada platformokon ingyenesen elérhető alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

 

Samsung120531_12_MolnárZ_TörökO.jpg„A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, mivel a jövő sportsikereinek záloga, a gyermeksport eredményessége - ehhez kíván a Samsung aktívan hozzájárulni. Az adományozó felkérte Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottságot, illetve valamennyi megyeszékhely polgármesterét, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét.

 

 - A „Smart Sport a Gyermekekért” program nem csak az adakozásról szól. A Samsung EMZrt célja az is, hogy példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységre buzdítson minden magyar lakost. Az alkalmazás segítségével szeretnénk összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára” - mondta Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

 

A Smart Sport jegyében a Samsung megváltoztatta 2006-ban indult sportoldalának elérhetőségét: a samsungsport.hu portál a mai naptól a smartsport.hu címet viseli.

 

 

 

 

 

 

Szerző: JochaPress