2012.04.27. 08:15          Rio de Janeiro jegyében indul az „Iskola Golf Program”

golf1_Szalma László.jpgA sportág bázisának szélesítése, fejlesztési stratégiája, az iskolai golf-program beindítása, a szövetség anyagi helyzetének áttekintése, valamint új elnökségi- és ellenőrző testületi tagok megválasztása szerepelt a Magyar Golf Szövetség csütörtökön megtartott, rendes évi közgyűlésének napirendjén.

Sugár András elnök beszámolójából kiderült: a MGSZ az általános nehézségek ellenére stabil évet tudhat maga mögött: minden kötelezettségét teljesítette. A közgyűlés ennek megfelelően elfogadta a 2001-es pénzügyi beszámolót, illetve a 2012-es költségvetési tervet is.

A sportág, a golftársadalom hangulatát alapvetően befolyásolja, hogy a golf hosszabb szünetet követően 2016-ban ismét bekerül a nyári olimpia programjába. Ezért megkülönböztetett figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésére annak érdekében is, hogy reális esély legyen magyar golfozó Rio de Janeiro-i szereplésére.  

A bázis szélesítését kívánják szolgálni az „Iskola Golf Program” beindításával is. Szakköri órákon, majd később esetleg tanórák keretein belüli foglalkozásoktól várják a sportág tömegbázisának jelentős kiszélesítését.

Végül nyílt szavazás eredményeként Szalma Lászlót, Lehoczky Gábort és Tóth Csabát elnökségi taggá választották, míg az Ellenőrző Testületbe Osztovits Ádám és Hendrich Balázs került be. 

Szerző: JochaPress