2013.03.19. 07:39          



Kamuti Jenő tag lett az UNESCO egyik tanácsadó testületében

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO egyik bizottságának tanácsadó testületébe választották dr. Kamuti Jenőt, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökét.

Kamuti Jenő_II. ker..jpg


   A kétszeres egyéni olimpiai ezüstérmes tőrözőből lett sportdiplomata, aki az általa irányított bizottság képviseletében volt jelen Bakuban, az UNESCO Testnevelés és Sport Kormányközi Bizottságának (CIGEPS) ülésén négy évre kapott tanácsadó testületi tagságot.

    A Magyar Olimpiai Bizottság hétfői közleménye szerint az elmúlt hétvégi azerbajdzsáni megbeszélés fő témája a májusi sportminiszteri összejövetel előkészítése volt. A résztvevők megtárgyalták a május 28-30-án, Berlinben tartandó V. Nemzetközi Sportminiszteri Kongresszus (MINEPS) elé kerülő, UNESCO által készített és elfogadásra javasolt dokumentumokat. A májusi konferencián tárgyalni fognak arról, hogy a sport alapvető emberi jogként mindenki számára elérhető legyen, s ugyancsak fő témaként szerepel majd a testnevelés és sport oktatásának népszerűsítése, továbbá a sport integritásának megőrzése.

     A bakui tanácskozáson a doppingellenes küzdelem is napirendre került; a témában az UNESCO és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) közös szervezésében, a sportminiszteri kongresszussal kapcsolatban előkészítő munkaértekezletre kerül sor május 14-15-én a svájci Lausanne-ban.

Forrás: MTI, fotó: JochaPress.hu

süti beállítások módosítása