2013.02.24. 13:14          



Varga Tamás, Simon Béla és dr. Szabó Katalin ismételt

Élénk érdeklődés kísérte a 26. alkalommal megrendezett országos evezős ergométeres bajnokság közel hatszáz indulójának küzdelmeit, amelyeknek ez alkalommal a győri Egyetemi Város Sportcsarnoka adott otthont.

Ergo13_1.jpg

                  A versenybíróság, a jobbszélen dr. Regényi Tamás, a szövetség elnöke 

   A legnagyobb figyelem a férfiaknál a könnyűsúlyúak vetélkedését övezte, hiszen ott ült ergométerre a korábbi világbajnok, három olimpiát is megjárt Varga Tamás. De hasonló figyelem övezte a férfiak és a nők normálsúlyú viadalait is.

Ergo13_6_Varga Tamás.jpg

                                                     Varga Tamás újabb aranyéremmel gazdagodott  

  A világbajnok Varga nagy iramát nem Galambos Péter, hanem a korábban kétszeres junior világbajnok, Lőrinczy Péter vette át és csak minimális különbséggel maradt alul. Az egypárevezés specialistájának, Galambosnak pedig a harmadik hely jutott.

     A férfiak normálsúlyú mezőnyében a címvédő, Simon Béla kezdettől nagy iramot diktált és biztosan győzött. Mögötte a visszatért Juhász Adrián és Simon kényszerű párosbeli társa, Széll Domonkos ért célba.

Ergo13_10_MolnárD_SimonB.jpg

                                  Simon Béla a rajt előtt edzője, Molnár Dezső tanácsait hallgatja

    A nők normálsúlyú mezőnyében az immár orvosként dolgozó  dr. Szabó Katalin lett az első, megelőzve Bácskai Dominikát és Hajnal Adrient. A könnyűsúlyúaknál a korábbi, nagy „ergós ászok” (Dr. Alliquander Anna, Hajdú Zsuzsanna) távollétében a fiatalok közül a győri Samu Lilla bizonyult a leggyorsabbnak.

Ergo13_4_Szabó Katalin.jpg

                                              Dr. Szabó Katalin magaboiztosan versenyzett

EREDMÉNYEK.

ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GYŐR
Férfiak. Normálsúly. 1: Simon Béla (Szolnoki Főiskola-Tisza EE), 2. Juhász Adrián (Szolnoki Főiskola-Tisza EE), 3. Széll Domonkos (Csepel). Könnyűsúly. 1: Varga Tamás (EDF Démász Szegedi VSE), 2. Lőrinczy Péter (Külker Evezős Klub), 3. Galambos Péter (Vác VEC).
Nők. Normálsúly. 1: Szabó Katalin (Vác), 2. Bácskai Dominika (Vác VEC), 3. Hajnal Adrienn (Csepel). Könnyűsúly. 1: Samu Lilla (Arrabona Evezős Klub), 2. Erdélyi Zsófia (Szolnok), 3. Dohovics Virág (Győri Vízügy-Spartacus EK)

A férfi U23 korosztály versenyét Matheisz József (Mohácsi Torna Egylet) nyerte, aki 6:06,8 időeredményével a felnőttek között is dobogós lehetett volna. Az ezüstöt Mannozzi Jeff (Csepel Evezős Klub), a bronzérmet pedig Bíró Márk (Szolnoki Főiskola – Tisza Evezős Egylet) szerezte meg.

A férfi U23 könnyűsúlyú kategóriát Csányi Péter (Bajai Spartacus Sport Club) nyerte, megelőzve Matyasovszki Dánielt (EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület) és a harmadik helyen végző Novák Edvint (Szolnoki Főiskola – Tisza Evezős Egylet).

Ergo13_Pétervári-Molnár Bendegúz.jpg

                                                     Pétervári-Molnár Bendegúz                                            

Az utánpótlás és masters korosztályok futamait, a paraevezős versenyeket a csarnok közönségének hangos buzdítása kísérte. Az egyetemi bajnokságban a hölgyek és a férfiak versenyében is bajnokot hirdettek. A fiúk versenyében Pétervári-Molnár Bendegúz, a Corvinus Egyetem hallgatója, a nőknél Dohovics Virág, a győri Széchenyi István Főiskola hallgatója nyert.

Ergo13_3_Lengyel Mónika.jpg                                Lengyel Mónika hosszas betegség után, javuló formát mutatott

A remek hangulatú ergométeres bajnokságot a csapatversenyek sora zárta. A Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub kiváló házigazdája volt az eseménynek.

süti beállítások módosítása