2013.02.24. 16:54          



Hatan szereztek tapasztalatokat a német GP-n

Továbbra sem „ízlenek” az új szabályok a magyar judósoknak: hét versenyzőnk vett részt a német GP-n, Düsseldorfban, ahol Csernoviczki Éva az ötödik, Joó Abigél pedig a hetedik helyen végzett.

120728_Csernoviczki Éva_bronz_Blog.jpg

                                             Csernoviczki Éva Londonban, a bronzéremmel

     Pedig minden ragyogóan kezdődött. Csernoviczki Éva – aki a londoni olimpián megszerzett bronzérem után csaknem hét hónapja nem versenyzett – két remek mérkőzésen simán túljutott az ukrán Csernyakon és a román Ungureanun, sőt, az elődöntőben is uralta a meccset a japán Okamoto ellen. Egészen az utolsó húsz másodpercig az Ippon Judo Tatabánya 48 kilósa vezetett – már ami az intéseket illeti –, s már úgy látszott, ki is húzza a meccs végéig, ám a hajrában Okamoto egy combdobással jukónyi előnyt szerzett, s ezzel ő jutott tovább.

A bronzmérkőzésen a tunéziai Ajari ellen Csernoviczki Éva számított esélyesebbnek, még akkor is, ha a tizennyolc esztendős afrikai versenyző felnőtt kontinensbajnokként indulhatott Düsseldorfban.

     Ajari remekül használta ki az új szabályok adta lehetőséget, rendre fogást talált Csernoviczki Éva hátán, így aktívabbnak is „látszott” – legalábbis a bíró intésekkel büntette a magyar versenyzőt, végül – fél perccel a mérkőzés vége előtt – leléptették olimpiai bronzérmesünket, aki így az ötödik helyen végzett.

     Vasárnap Joó Abigél volt a nagy reménységünk, a KSI SE kétszeres felnőtt Európa-bajnoka a Párizsban történteket igyekezett feledtetni, s a „belépője” igen biztató volt, néhány másodperc alatt fojtással intézte el a spanyol Tort Merinót. A negyeddöntőben a hollandok világbajnoka, Marhinde Verkerk volt az ellenfél, Abigélt négy perc alatt négyszer intették, vagis leléptetéssel bukta el a továbbjutást.

     A vigaszágon a szlovén Velensek következett, s már nem ért váratlanul bennünket, hogy az egyenlőnek látszó küzdelem közepette a magyar judóst intették elsőnek. Erre Joó Abigél remek akcióval válaszolt, dobása vazarit ért, ám a földre érkezésnél Velensek ügyesen kapaszkodott a KSI versenyzőjének karjába, Joó nem tudott a földharchelyzetből menekülni, s végül lekopogta a karfeszítést – így a hetedik helyen végzett.

     A mieink közül a Szabó lányok tudtak még egy-egy meccset nyerni, Szabó Katinka (57, Leányvár-Egerági Üstökös SE) a hongkongi Kvok ellen intésekkel lépett tovább, ám a második körben kikapott a későbbi bronzérmes dél-koreai Kimtől, míg Szabó Franciska (70, Leányvár-Egerági Üstökös SE) a szlovén Pogacnik elleni győzelem után a kanadai Zupancictól leszorítással szenvedett vereséget.

     Az 52 kilogrammos Maros Barbarát (KSI SE) a mongol Adiyasambuu búcsúztatta, klubtársát, a 90 kilogrammos Tóth Krisztiánt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok görög Iliadisz intésekkel ütötte el a továbbjutástól, míg a 81 kilogrammosa Csoknyai Lászlónak (Atomerőmű SE) a német Münnich jelentette a végállomást.

     A mieink számára az Európa-bajnoki válogatóversenyek sorozata a következő hétvégén, Prágában és Varsóban folytatódik.

Forrás: judoinfo

 

süti beállítások módosítása