2013.02.21. 17:53          



Senki nem számított a váci kézilabdázónők túlteljesítésére

Kirsner Erika, a Váci NKSE klubvezetője nem akarja kölcsönökkel terhelni az egyesület büdzséjét a KEK-negyeddöntő mérkőzései miatt, ha nem kapnak gyorssegélyt, a vezető a saját nevére vesz fel kölcsönt. Kirsner a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: nem teheti meg a váci szurkolókkal, hogy feladja a pályaválasztói jogot, ugyanakkor nem kíván a játékosok fizetéséhez sem nyúlni.

Kirsner Erika_blog.jpg

                                                   Kirsner Erika, a váciak klubigazgatója                                                       

     A Vác KEK-sikere nem tervezett kiadáshoz vezetett, az Issy Paris elleni meccsekhez 3,5 millió forint hiányzik a kasszából: „Nem tudom, milyen határidők vannak az EHF-nél az esetleges lemondásra, sok időm nincs a pénzt megszerezni. Alighanem bele fogok menni egy személyes kölcsön kérésébe, vagyis jómagam veszek fel magánszemélyként pénzt, én kérek valakitől hitelt, a Váci NKSE-t mint klubot nem viszem ebbe bele.

Ma megteszem a saját kontómra, mert közben szállnak el a repülőjegyek árai. Mindenképpen kiállunk a meccsekre. Nem gondolkodtam a pályaválasztói jog feladásán: ezt nem tehetem meg az ennyire mellettünk álló szurkolókkal, bármennyire örülnének is a párizsiak két kinti meccsnek. A KEK-negyeddöntő hazai meccsét megérdemlik eddigi buzdításukért” - jelentette ki Kirsner Erika.

     „Az egész ország mellénk állt, megható üzenetek kíséretében kapunk 5 ezer forintokat Fradi és ETO-szurkolótól, idős asszonyig. De nem engedhetem meg magamnak vezetőként, hogy hozzányúljak a játékosok fizetésére félretett összeghez. Mostani szponzoraink erőn felül teljesítenek, hogy minden hónapban pontosan megkapják a lányok a járandóságukat, ha elveszek abból a pénzből, nem tudom garantálni a fizetést” - mondta az egykori válogatott kiválóságból lett sportvezető.

     „Megpróbálok segítséget kérni a váci polgármestertől is, bár tudom, nehéz a város helyzete a hitelfelvétel miatt, amely megtiltja a sportra, kultúrára költést. Mégis remélem, lesz közvetett segítség az önkormányzattól. Kölcsön onnan sem szeretnénk kérni, mert azt vissza kell fizetni, valahonnan azt is el kell venni majd. Egyébként van olyan szurkolónk is, aki már ma odaadna kamat nélkül kétmilliót kölcsön az útra, de mint felelősen gazdálkodó klubvezető, el kell utasítanom: nem tudom neki megmondani, mikor tudom visszaadni” - jelezte a váciak elnöke.

     Az MKSZ tegnap előrehozott támogatást helyezett kilátásba, erről Kirsner azt mondta: „Pontos információm még nincs a kézilabda szövetség által beígért előrehozott műhelytámogatásról, magam is az interneten olvastam róla, megpróbáltam még tegnap elérni az MKSZ ügyvezetőjét, sajnos eddig nem sikerült, ma tovább nyomozok. Ezt a támogatást évente egy-két alkalommal kapjuk az utánpótlás csapataink teljesítménye alapján, tavaly 700 ezer forint volt. Ez nem olyan, mint a tao, szabadon felhasználható, akár repülőjegyekre is, azoknak a fele ki is jönne belőle.”

     Hozzátette: „Amikor nekivágtunk a KEK-sorozatnak én sem gondoltam volna, hogy egy BL-ből kieső gárdán is túljutunk majd. Miután nem kalkuláltunk ilyen hosszú szerepléssel, elfogyott a kupára szánt pénzünk. A Kapronca kiverése és a sorsolás után azonban még én is örültem, hisz azonnal közöltük a párizsiakkal a váci meccsünk időpontját, ők azonban egy héttel később válaszoltak csak, így felment a fapados repjegyek ára, és azóta is csak nő.”

Forrás: DIGI Sport HD, fotó: JochaPress

süti beállítások módosítása