2013.02.21. 22:18          



Szalay Ferenc polgármester szerint megengedhetetlen, ami történt

Szalay Ferenc szolnoki polgármester szerint felháborító, hogy ma Magyarországon egy magyar csapat mérkőzésén a szurkolóknak bárki megtiltsa, hogy a nemzet jelképét, a magyar zászlót bevigyék a csarnokba.

Szalay Ferenc_blog.jpg

                                                 Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere

     - A nemzet jelképét egy magyar csapat mérkőzéséről senki sem zárhatja ki, megengedhetetlen, hogy ilyen előforduljon Magyarországon, aligha hiszem, hogy bárhol a világon hasonló esetet toleránsan kezelne a közvélemény - írta csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott újabb, pontosított közleményében a megyeszékhely polgármestere.

     Szalay Ferenc, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is, módosított állásfoglalásában hangsúlyozta: a szolnoki klub vezetőivel egyeztetve úgy tudja: ők a keddi sportesemény biztosítását végző céggel együtt jelenleg is vizsgálják a beléptetést rögzítő kamerák felvételét.

     - Egyet biztosan állítottak: a Szolnoki Olaj KK nem utasított senkit a magyar zászló kitiltására - tette hozzá a városvezető, jelezve, hogy bízik benne, a jövőben inkább a klub kiváló eredményeiről, a magyar férfi kosárlabda nemzetközi helytállásáról szólnak majd a hírek, mert "mindannyiunknak ez a legfontosabb".

     A polgármester korábbi közleményében azt tudatta, hogy a rendezőség kizárólag a törvény által előírt veszélyes eszközöket, sértő jelképeket tilthatta volna ki, a magyar zászló pedig értelemszerűen nem tartozik ebbe a körbe. A rendezők túllépték a hatáskörüket, ilyen döntést nem hozhattak volna.

     A Jobbik csütörtöki közleményében írt arról, hogy a párt "értetlenül és mélységesen felháborodva" áll a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon (izraeli) nemzetközi kosárlabda-mérkőzésen történtek előtt, közlésük szerint ugyanis a keddi meccsen a biztonságért felelős cég nem engedte, hogy a hazai csapat szurkolói a mérkőzésre bevigyék a magyar zászlókat. A párt javasolta, hogy Szalay Ferenc kérjen bocsánatot a szurkolóktól.

     A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a történtekkel kapcsolatban szerdán azt közölte, hogy a mérkőzést a szolnoki rendőrkapitányság érvényes szerződés alapján biztosította. A normál biztonsági kockázatú meccsen a kapitányság két járőre látott el szolgálati feladatot.

     A beléptetést nem a rendőrség végezte, a mérkőzés ideje alatt rendőri intézkedés nem történt. Az MTI megkeresésére a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub arról tájékoztatott: várhatóan még csütörtökön, közleményben foglalnak állást az ügyben.

Forrás: MTI, fotó: JochaPress

 

süti beállítások módosítása