2013.02.14. 21:37          



Feltehetően utoljára rendezik a Körcsarnokban

Ritka jubileumhoz érkezik a magyar cselgáncssport kiemelkedő rendezvénye, a Hungária Kupa. E hét végén ugyanis immár ötvenedik alkalommal szólítják tatamira a részvevőket a Körcsarnokban. Mivel évente váltogatják a részvevők nemét, így most a férfiak következnek. A három napos rendezvény nagyban szolgálja az áprilisi, budapesti Európa-bajnokságra történő felkészülést is.

csel_1302_sajtó elnökség.jpg

     Az esemény rangjának megfelelően majd mindenki jelen volt a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyről dr. Tóth László elnök éppen az áprilisi Eb-re történő előkészületek egyik fontos tárgyalása miatt maradt távol. Ott volt viszont - többek között - dr. Kovács Antal, az 1992-es, barcelonai olimpia bajnoka, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) kommunikációs és média alelnöke is.

csel_1302_Kovács Antal_blog.jpg

                                                                   dr. Kovács Antal

A paksi sportember többek között ezt mondta:

      - Először láthatja a hazai közönség a londoni olimpián kitűnően szerepelt csapatunk tagjait. Megvallom, irigylem utódaimat, a mai fiatalokat, akiknek módjuk lesz hazai rendezésű kontinensbajnokságon megmutatni, mit is tudnak.

     Ami pedig a Hungária Kupa jövőjét illeti, arról Nagy György, a Magyar Judó Szövetség főtitkára beszélt.

csel_1302_Nagy György_blog.jpg

                                                                    Nagy György

     - Mivel távlati terveink között Grand Slam verseny lebonyolítása szerepel, ezért nagy valószínűséggel idén utoljára rendezzük a Hungária Kupa küzdelmeit a Körcsarnokban. A Grand Slam versenyein ugyanis a férfiak és a nők is párhuzamosan tatamira lépnek, erre viszont már kicsi lesz a Körcsarnok. Ami pedig az áprilisi Európa-bajnokság egyéni versenyeit illeti - folytatta -, azon minden nap minimum ötezer nézőre számítunk a Papp László Arénában, ahol reményeink szerint a kedvezménnyel belépő fiatal dzsúdósok is naponta több ezren foglalhatnak majd helyet a lelátókon.

csel_1302_Pánczél Gábor.jpg

                                                                      Pánczél Gábor

     A már életbe léptetett szakmai változtatásokról Pánczél Gábor szakmai alelnök elmondta: intést követően nem jár automatikusan pont, mindenféle lábfogás tilos, a földharc pedig nem ér véget a tatamin, hanem azon kívül is folytatódhat. Egy bíró pedig minden eddiginél szigorúbban figyeli a fogások felvételét, illetve bontását.

csel_1302_KovácsA_Joó Abigél.jpg

                                                         Kovács Antal köszönti Joó Abigélt

     - Ez utóbbi változás körül még nagyban dúl a vihar - így Pánczél. - Tanítványom, Joó Abigél például a hétvégén Párizsban azért vonult le, mert nem tudta, miért intik egymás után.

     A magyar válogatott kihasználva a hazai pálya előnyét, minden súlycsoportban maximális létszámmal, összesen huszonnyolc fővel képviselteti magát. Mindössze az influenzából kifelé lábaló, korábbi Vb-ezüstérmes paksi büszkeség, Bor Barna szereplése bizonytalan.

                      Három, olimpiát megjárt versenyző: Csoknyai László, Ungvári Miklós, Bor Barna                     

     A versenyen - melyre a belépés mindkét nap ingyenes - 33 ország 302 cselgáncsozója jelezte részvételét.

     Szombaton a 60, a 66 és a 73, míg vasárnap a 81, a 90, a 100 és a +100 kg küzdelmeit bonyolítják le. Az előcsatározások mindkét nap 10, az éremmérkőzések 15 órakor kezdődnek.

 

süti beállítások módosítása