2013.02.11. 06:07          



Debrecen ezúttal is öregbíti Magyarország jó hírét

Rekord létszámú mezőny, 38 ország versenyzői mérik össze tudásukat a Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságon március 8. és 10. között.

A szervező bizottság a verseny színvonalas megrendezése mellett az esemény felvezetésére is nagy hangsúlyt igyekszik fektetni. Fontos, hogy jó kép alakuljon ki hazánkról, mint világverseny rendezőről, hiszen az elkövetkező években is számos világversenynek lesz Magyarország a házigazdája.

Több, a hagyományostól eltérő programot is elindítottak a szervezők.

Az egyik ilyen előzetes program a nemzetközi rajzpályázat 6-14 éves gyerekek számára. A korcsolyázás témájú rajzokból várhatóan több száz gyermekrajz érkezik majd Debrecenbe, a világ minden tájáról.

Szintén nagy érdeklődés várható az úgynevezett NEMZETI NAP iránt. A világbajnokság hivatalos facebook oldalán a résztvevő 38 ország egyesével mutatkozik be. A nemzeti szövetségek és a magyarországi nagykövetségek is segítik a minél színesebb bemutatkozást. A korcsolyázók mellett az országok érdekes és hasznos információkkal, gyönyörű fényképekkel mutatják meg magukat. Igazi különlegességként, a hazánkba akkreditált nagykövetek személyes jókívánságai is megtalálhatóak a következő  facebook oldalon.

 http://www.facebook.com/pages/ISU-World-Short-Track-Speed-Skating-Championships-2013-Debrecen-Hungary/118205645006150?ref=hl

Első nemzetként Argentína jelentkezett, majd Spanyolország folytatta a sort a hétvégén.

 

 

süti beállítások módosítása