2012.12.28. 23:56          



Állítólag Császár Gábor és Fazekas Nándor is érintett az ügyben

A 2012. januári, Szerbiában megrendezett férfi kézilabda Európa bajnokságot megelőzően exkluzív sajtótájékoztatót rendezett a Magyar Kézilabda Szövetség a Gundel Étteremben. A helyszín osztályon felüli volt, az esemény levezetése viszont már hagyott maga mögött némi kívánnivalókat.

     Különösen az volt érdekes, amikor e sorok elkövetője merészelt célozni arra, hogy a hírek szerint Veszprémben pénzügyi nehézségek vannak.  Ha pedig ez így van, az befolyásolja-e az Eb-re készülő, majd ott pályára lépő játékosokat, akik jelentős része a magyar bajnok keretéből került a nemzeti együttesbe.

Mocsai Lajos_blog12.jpg

    Vetési Iván, a mindenható elnök kezét szája elé téve, de azért arra vigyázva, hogy lehetőség szerint mindenki hallja, amit „odasúgott” Mocsai Lajos kapitánynak. Azt tudatta a kíváncsi tollforgatóval és a többi érdeklődővel, hogy „ez nem a Veszprém, hanem a válogatott sajtótájékoztatója”. Így tért ki a kérdés megválaszolása elől, de a lényeget ez a gyermeteg mellébeszélés sem változtatta meg. Rövid időn belül ugyanis csak kiszivárogtatták és le is írták: igenis vannak pénzügyi gondok a veszprémiek háza táján.

     Bár a történelem ritkán ismétli önmagát, az elmúlt napokban újra arról lehetett több forrásból is hallani, hogy - ki tudja, hányadszor? - valami megint nem stimmel a Bakony fővárosában. Konkrét nevek is elhangzottak a jól értesült „zuhanyhíradósok” részéről. Így az is közszájra került, hogy többek között Császár Gábor és Fazekas Nándor is érintett lehet a dologban.

Császárral sikerült is beszélnem, de ő igen diplomatikusan kitért a válaszadás elől. Fazekast viszont nem tudtam elérni.

     Alig 24 órával később pedig beütött ez a bizonyos „francia pletyka”- amit Párizsban állítólag már hetek óta rebesgetnek -, amely szerint a veszprémi irányító a nagy pénzek birtokában gőzerővel erősítő PSG játékosa lesz 2013 nyarától.Császár Gábor,   MOB,   12. 07. 09..jpg

     Több mint érdekes elolvasni a veszprémiek hivatalos sajtónyilatkozatát. „A tegnapi napon Franciaországban megjelentek olyan sajtóhírek, amelyek szerint Császár Gábor az idény végén Párizsba igazol – olvasható a veszprémi klub hivatalos honlapján található közleményben. – „A Klub vezetősége és a játékos között létrejött megállapodás szerint az MKB Veszprém KC akkor tud bármiről is hivatalos tájékoztatást adni Császár Gáborral kapcsolatban, amikor a játékos jövőjével kapcsolatban minden véglegessé válik. Természetesen ez igaz a játékosra is, aki a jövőjének végleges sorsáról csak a Klubbal együttesen tehet bejelentést.”

     Ezt a fogalmazást már régen ismerjük és nem csak veszprémi részről. Jól bevált, magyaros mellébeszélés. Hogy ez a fogalmazás mennyivel jobb, mintha őszintén szólnának a kialakulóban lévő (feltehetően ugyancsak előrehaladott állapotú) tárgyalásokról, azt senki nem tudja biztonsággal megmondani. Így az a legvalószínűbb, hogy kis hazánkban struccot játszani jó dolog.

     Császár tehát nagy valószínűséggel megy. Azt már csak halkan teszem hozzá - nehogy Vetési úr haragját sokadjára újfent magam ellen fordítsam! -, hogy nem feltétlenül csak és kizárólag a PSG vitán felül csábító ajánlata lehet a mozgatórugó. A pénzügyi gondok dolgában ugyanis a Veszprém sok év óta mindig tud valami érdekeset felvonultatni. Kedvenc „pénznyelő automatámnak”, a vitán felül világklasszis Nagy Lászlónak egészen biztosan nincsenek ilyen jellegű problémái. Rá ugyanis látatlanban mernék fogadni, hogy bankgaranciája van a fizetése pontos folyósítására vonatkozóan. Hogy kinek van még ilyen jellegű védettsége Veszprémben és kinek kell havonta izgulnia, mikor és mennyit utalnak neki - ezt nem tudhatom.

     Az viszont biztos, hogy ez nem tesz jót a válogatottban is szereplők közérzetének. Az igazi kérdés a történtek után csak az: vajon nekem, személy szerint jó-e, ha ismét felvetem az adódó kérdést: tényleg vannak fizetési gondok az MKB-nál? S ha igen, az befolyásolhatja-e a válogatottban is szereplő veszprémiek, végső soron a magyar válogatott eredményességét a januári, spanyolországi világbajnokságon?  

 

 

süti beállítások módosítása