2012.12.09. 10:05          



Dr. Tóth László továbbra is az EJU főkincstárnoka

Jelentős sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el a londoni olimpián is igen jól szerepelt magyar judosport. Az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) Budapesten megrendezett 64. Kongresszusán ugyanis megerősítették korábbi tisztségében dr. Tóth Lászlót, a Magyar Cselgáncs Szövetség elnökét, aki az előző ciklusban is az EJU főkincstárnokaként működött közre. A jó hírt Szergej Szolovejcsik, az EJU elnöke tudatta a szombat esti sajtótájékoztatón, ahol az is ismertté vált, hogy az orosz sportdiplomata marad az EJU elnöke.

judo121208_Szergej Szolovejcsik_Dr. Tóth László.jpg

   Szergej Szolovejcsik, dr. Tóth László

    Az elnök arról is szólt, hogy az öreg kontinens képviselői a Londonban megszerzett 29 éremmel elérték, hogy Európa lett a cselgáncsversenyek legeredményesebb földrésze.  Szolovejcsik ez alkalommal a dobogóra állt európai judósokat megajándékozta. Három olimpiai bajnok - a görög Iliasz Iliadisz, a román Alina Dumitru és az orosz Tagir Hajbulajev - mellett elismerés illette a magyar Ungvári Miklóst (ezüstérmes) és a bronzérmes Csernoviczki Évát is. Az orosz sportdiplomata hangsúlyozta, az eredményességben nyilvánvalóan szerepet játszott az is, hogy először rendeztek közös európai felkészülést.judo121208_díjazottak1.jpg

(balról): Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva, Edit Bosch, Henk Grol, Iliasz Iliadisz, Gemma Gibbson

judo121208_díjazottak2.jpg

    Balról: Tagir Hajbulajev, Ivan Nyifontov, Arszen Galsztyan, Corina Caprioriu, Alina Dumitru

    Az MJSZ elnöke, dr. Tóth László hangsúlyozta a 2013-as esztendő jelentőségét, hiszen április 24-28. között Budapest adhat otthont a sportág egyéni- és csapat Európa-bajnoki küzdelmeinek.

judo121208_Ungvári_Csernoviczki.jpg

   Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva

     Természetesen a két magyar élversenyző is válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. A tatabányaiak büszkesége, Csernoviczki Éva reményét fejezte ki, hogy előbb-utóbb egy aranyérmet is szerez a számos ezüst- és bronzérem mellé. Klubtársa, Ungvári Miklós pedig a súlyproblémáival kapcsolatos híreket igyekezett eloszlatni. Egy hét múlva az oroszországi Tyumenben indul nyolc, 66-71 kiló közötti világklasszis között. S azt sem zárta ki, hogy 2013-ben, a budapesti Eb-n ismét eredeti súlycsoportjában, a 66 kilósoknál indul harcba.

 

 

 

süti beállítások módosítása