2012.11.30. 00:37          



Férje rendíthetetlenül bízik Szerbia segítségében

 

 

A 2012-es évben számára lelkileg a legnehezebb pillanat az volt, amikor a magyarországi vezetőség nem engedélyezte, hogy a londoni ötkarikás játékok ideje alatt egy szállodában lakjon kislányával - többek között erről is beszélt Janics Natasa a belgrádi egyetem diákjainak.Janics Natasa_sf_JochaPress.jpg

   Az olimpián a célom az aranyérem megszerzése volt, s hogy ez nem sikerült, azért történt meg, mert a kislányom nem volt velem. Ez lelkileg nagyon megviselt - mondta Douchev-Janics Natasa a belgrádi Testnevelési Egyetemen tartott előadásában. A Magyar Szó tudósítása szerint nagyon fontos, hogy a legfontosabb verseny előtt a sportolónak semmilyen gondja ne legyen, és azokkal legyen, akiket ismer, és akiket szeret. Igaz, hogy nyertem egy ezüst- és egy bronzérmet, de ez nem az volt, amit szerettem volna – tette hozzá.

   

     Mint mondta, a sportolónak egoistának kell lennie, hogy csakis magára és a sikerre gondoljon a versenyen. Elismerem, a kajakban ilyen vagyok, a magánéletben azonban ennek az ellenkezője jellemző rám - mondta, hozzátéve, biztosan nem lesz edző a jövőben, mivel saját magától mindig a maximumot várja el a sportban.  Fél attól, hogy ha trénerként ugyanazt kérné a tanítványaitól, akkor azok nem tudnának annak eleget tenni, ami őt idegessé tenné, s emiatt nem alakulhatna ki jó együttműködés.

     Férje, Andrian a jelenlevőknek elmondta, hogy felesége - függetlenül attól, hogy a Magyar Kajak Kenu Szövetség nem adta ki - jövőre is indulni fog nemzetközi versenyeken. Mint mondta, a magyarok nem fogják kiadni a versenyzési engedélyét, "de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a fellépésekre, s bízok benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben".  

----------

Elképesztő, amiket Natasa mind, hiszen ezután márt csak azt kellett volna megoldani, hogy a férje és az állandó gyerekfelügyelője is vele együtt, egy megfelelő méretű apartmanban lakjék Londonban, az olimpoia idején. És azonnal másképp pörgette volna a lapátot, az ellenfelek pedig az ő hátukat nézhették volna, nem úgy, a hogyan történt. Mert hogy a K-2 500 méteres számban bizony elég tetemes különbség alakult ki a győztes és a Kovács-Janics páros között. De hasonlóan egyértelműen jobb volt 200 méteren a győztes újzélandi hölgy is...

     Csak arról nem ejt szót a mi „egykori” Natasánk, hogy esetleg, minden erőfeszítése ellenére nem sikerült visszanyernie kislánya 2011. augusztusában volt születését követően a formáját, ahogyan szerette volna.

     Szomorú, de napnál világosabb, hogy a Magyarországtól napról napra jobban eltávolodó, háromszoros olimpiai bajnoknő milyen szubjektív és mennyire feledékeny.

 

(Fotó: JochaPress)

 

 

 

süti beállítások módosítása